Acasă Diverse Deja calificate în semifinale

Deja calificate în semifinale

112
0

Astral Poşta Câlnău – Oltchim Rm. Vâlcea 24-28

 

Deja calificate în semifinale

 

   În decurs de doar trei zile, Oltchim Rm. Vâlcea a jucat de două ori la Buzău cu Astral Poşta Câlnău şi a trecut cu bine de dificilele examene, care până la venirea Steluţei Luca şi-a Valentinei Ardean le dădeau fiori fetelor noastre. După succesul categoric de sâmbătă din campionat, handbalistele pregătite de Cornel Bădulescu au primit luni, în manşa tur a sferturilor de finală din Cupa României, o replică mult mai dârză din partea elevelor Valentinei Cozma.Prima repriză a fost extrem de echilibrată, în câteva rânduri gazdele dându-ne mari emoţii. A fost 13-13 după 30 de minute de joc, însă repriza a doua a consfinţit pe deplin superioritatea vâlcencelor, care s-au desprins în câştigătoare (28-24). Cele mai multe goluri ale formaţiei vâlcene au fost marcate de Adina Meiroşu (7), Valentina Elisei-Ardean (5), Oana Manea (5) şi Georgeta Grigore (4).

   „Meciul de cupă a fost mai echilibrat decât partida din campionat. Probabil că şi fetele noastre au tratat insuficient de atente jocul, iar gazdele au evoluat altfel decât sâmbătă, după ce ziarele locale le-au muştruluit zdravăn în ziua meciului după eşecul din campionat. Buzoiencele au fost mai motivate, au jucat mai bine, dar totuşi nu s-a pus problema învingătoarei. Practic, eu zic că Astralul s-a autodepăşit în această a doua partidă”, a spus antrenorul Bădulescu la întoarcerea acasă.

   „Din cauza accidentării suferite în primul joc, acum am fost nevoit s-o folosesc pe Steluţa Luca doar în faza de apărare. În ofensivă, ea a fost suplinită de Georgeta Grigore. Aportul celor două jucătoare venite în martie la Oltchim este evident. Luni au mai jucat bine Adina Meiroşu, Roxana Gheorghe şi Oana Manea. Consider că a fost o decizie oportună ca meciul de cupă să se joace imediat după cel din campionat, fără să ne mai întoarcem la Vâlcea, iar eu sper ca victoria să fie un pas înainte pentru calificarea în semifinale”, a mai afirmat Bădulescu.

Nicolae CIUCESCU