Liga III

Razbunare si un pas mare spre promovare

FC Oltchim Rm. Vâlcea – CSM Sebeş 2-1 (1-0)

Răzbunare şi un pas mare spre promovare

   Partida de vineri, 24 martie, pe care vâlcenii divizionari C de la FC Oltchim au avut-o programată cu CSM Sebeş a reprezentat primul derby al seriei din acest retur. Pe un teren mocirlos, sub nivelul multor suprafeţe de joc întâlnite pe la Divizia D, FC Oltchim a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul, şi anume victoria, chiar dacă adversarul a fost vizibil mai valoros decât majoritatea celor pe care i-au mai primit „chimiştii” pe teren propriu. De altfel, adversarii au demonstrat că înfrângerea pe care ne-au administrat-o în debutul campionatului, singura din acest sezon, nu a fost chiar atât de întâmplătoare.

   Debutul meciului a decurs pe placul gazdelor. Prima mare ocazie am consemnat-o în tabăra vâlceană după o fază ce părea favorabilă adversarilor care au obţinut o lovitură liberă într-o poziţie bună, însă balonul expediat de Ciucă a ajuns în careu la Glăvan care-a respins, punându-l pe contraatac pe Melcea. Tânărul atacant „chimist”, după o succesiune de driblinguri reuşite, în ultimă fază s-a dovedit egoist alegând să şuteze, fără a pune probleme porţii oaspeţilor, în locul unei pase care putea fi decisivă. Însă, s-a revanşat la proxima acţiune, în minutul 11 al întâlnirii când, după o fază ca la antrenament reuşită de el şi Cosmin Popa, cel din urmă, golgheterul FC Oltchim, reuşeşte deschiderea scorului: 1-0. După primirea golului jucătorii din Sebeş au încercat să replice şi ei, însă doar de vreo două ori s-au apropiat mai periculos de poarta apărată de Vlădoi. Una dintre ocaziile avute a pornit de la un corner bine executat de Ciucă pentru Cosma care a împins balonul spre poartă, dar goal-keeper-ul vâlcean a fost pe fază şi a respins. Deşi elevii lui Gaiţă au mai avut câteva ocazii în urma cărora puteau puncta, prima repriză s-a încheiat cu avantajul minim obţinut încă din primele minut ale întâlnirii.

    În repriza secundă oaspeţii au părut mai hotărâţi să tranşeze meciul în favoarea lor. Cea mai concludentă ocazie de a restabili egalitatea s-a produs pe la jumătatea ultimei părţi a întâlnirii când Şuteu a şutat puternic sub transversală. Vlădoi s-a remarcat încă o dată, salvându-şi echipa într-un moment greu. Şi omologul său aflat între buturile adverse s-a descurcat bine, parând multe dintre şuturile expediate, în special, de atacanţii vâlceni. Însă, cu 10 minute înainte de final, şansa a fost de partea noastră: Melcea a centrat din flancul drept în faţa porţii de unde Cosma, cu o execuţie de veritabil atacant, a trimis balonul cu capul în propria plasă, lăsându-şi propriul portar, pe Stănilă, fără reacţie. Astfel, jocul părea încheiat la 2-0. Totuşi, trei minute mai târziu, oaspeţii, prin Benga, reuşesc să perforeze poarta lui Vlădoi: 2-1. Şi au apărut emoţiile, mai ales că în faza următoare FC Oltchim a rămas în inferioritate după ce Tănăsie a părăsit mai devreme terenul după ce a primit al doilea avertisment. Oaspeţii au profitat de omul în plus, dar din fericire scorul a rămas neschimbat.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Dan Păun şi Cristinel Tonciu (toţi din Bucureşti). Observator: Nicolae Pantea (Bucureşti).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Băiţa, Marinescu, Creangă, Roşoagă, Olaru, Tănăsie, Melcea, Cosmin Popa. Au mai jucat: Căpătan, Pană şi Mitrache.

După Vali Popa şi Bărbuţ

S-a accidentat şi Băiţa

   Liderul seriei a VI-a al Diviziei C, FC Oltchim Rm. Vâlcea are un lot suficient de solid, de 25 de jucători. Însă, dintre aceştia, doar o parte pot suplini cu succes titularii. De altfel, antrenorul Gaiţă a spus că i-ar mai fi trebuit un atacant şi un mijlocaş pentru ca totul să fie bine. Dar după cum au decurs lucrurile în această perioadă de debut al returului se pare că ar avea nevoie mai degrabă de jucători care să se poată descurca în faza defensivă. Pentru că, după cum am anunţat şi în ediţia trecută a publicaţiei noastre, Vali Popa şi Dan Bărbuţ sunt şi vor fi indisponibili mai mult timp. Vali Popa are glezna în ghips, iar Bărbuţ este în continuare suspect (medicii nu i-au dat încă verdictul) de menisc sau ligamente încrucişate, astfel că este posibil ca ambii jucători amintiţi să absenteze până la sfârşitul sezonului. În plus, la aceste două accidentări, în urma jocului de vineri, 24 martie, disputat de FC Oltchim în compania formaţiei CSM Sebeş, a mai întregit rândurile la infirmerie şi Cosmin Băiţa care, în minutul 16 al întâlnirii, în urma unui contact cu un adversar, a căzut ca şi secerat şi nu a mai putut continua jocul. Şi în cazul lui se pare că există aceeaşi problemă cu meniscul. Dată fiind această situaţie, antrenorul Costel Gaiţă trebuie să găsească soluţii optime de pe banca de rezerve. La aceşti jucători ce vor absenta la o bună parte din meciurile programate în acest retur, pentru disputa din etapa viitoare de la Uricani nu are drept de joc nici juniorul Tănăsie care a luat al doilea avertisment în decursul unui joc fiind astfel eliminat. Pedeapsa acordată de comisia abilitată din cadrul FRF în mod obişnuit, în aceste situaţii, este suspendarea pe perioada unei etape.

Reacţii diferite după meci ale oficialilor de la FC Oltchim

   La sfârşitul partidei câştigată de formaţia vâlceană, fruntaşă în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, seria a VI-a, pe teren propriu în dauna ocupantei locului 3 în clasament, CSM Sebeş, preşedintele FC Oltchim, Mihai Diculoiu, oarecum supărat că echipa cu care-şi doreşte să ajungă în „B” încă îi mai dă emoţii la unele meciuri, a caracterizat jocul de vineri scurt, în câteva cuvinte: „lentoare şi lipsă de ambiţie”. Apoi a continuat: „Dacă vor juca aşa şi la Uricani (n.r. – în etapa de vineri, 31 martie), vor lua 3 goluri. Sunt mulţumit doar pentru victorie, însă nu şi de joc. Şi să nu motiveze că a fost terenul rău pentru că şi adversarii au jucat pe aceeaşi suprafaţă”. În schimb, Gaiţă a fost de altă părere: „Respect opiniile dânsului, însă eu am altă părere. Probabil că dumnealui a spus aşa ca să-i mobilizeze pe băieţi. Într-adevăr, a fost un meci mai greu, dar ne aşteptam să fie astfel pentru că ştiam că formaţia din Sebeş s-a întărit în această pauză. Consider totuşi că terenul a fost inamicul numărul 1 şi că jocul era mult mai frumos pe un teren bun. La 1-0 am avut 4-5 ocazii de singur cu portarul care nu s-au putut materializa din cauza suprafeţei de joc. Sunt mulţumit în primul rând de potenţa fizică a jucătorilor care s-au comportat bine în situaţia dată. Nu mi-a fost frică nici un moment că vom pierde cele trei puncte”. Indiferent cât de greu a fost obţinută această victorie, important este că FC Oltchim continuă să se menţină la diferenţă mare de următoarea clasată. În urma acestei etape, datorită remizei dintre Inter Blaj şi Sparta Mediaş, chimiştii s-au distanţat la 10 puncte de ocupanta poziţiei secunde.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button