Liga III

Le-au răsturnat căruţa!

IZBÂNDĂ / FC Oltchim a reuşit să se impună cu scorul de 1-0 în faţa echipei FC Caracal, ocupanta poziţiei secunde în clasamentul seriei a IV-a

Forma bună arătată de „chimişti” în ultimele meciuri a fost confirmată şi vineri, 1 mai, în partida cu FC Caracal. Elevii lui Marian Deaconescu au reuşit să se ridice la valoarea adversarului, profitând şi de jocul oarecum fără orizont al oaspeţilor. Deşi erau cotaţi ca outsideri în acest meci, vâlcenii de la FC Oltchim au dat peste cap pronosticurile în minutul 63, golul marcat de Ciprian Popescu, după o centrare bună venită de la Smedescu, fiind singurul al întâlnirii.

„Chimiştii” au mai avut şi alte şanse de a perfora poarta formaţiei care speră că va ajunge în sezonului viitor în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, dar n-au fost, însă, valorificate, astfel că FC Oltchim a fost nevoită să se mulţumească cu un succes la limită (1-0). Oaspeţii ar fi putut reveni pe tabela de scor în ultimele minute ale întâlnirii, după ce Răcăreanu, proaspăt intrat pe teren, a primit în doar câteva minute două cartonaşe galbene, astfel lăsându-şi echipa în inferioritate numerică. N-au reuşit, însă, să profite de situaţie, spre fericirea vâlcenilor. Norul care s-a abătut asupra oraşului a întunecat şi minţile jucătorilor formaţiei din Caracal, care n-au putut profita în ultimul minut de joc de şansa de a restabili egalitatea pe care-au avut-o.
Victoria obţinută de „chimişti” a contat atât formaţia vâlceană, care astfel se menţine măcar în lupta pentru locul 4 al clasamentului, cât şi pe Victoria Adunaţii Copăceni, echipa de pe locul 3, care încă mai speră că o va putea ajunge din urmă pe FC Caracal până la finalul acestui campionat.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Dănuleţ, Stoica, Bărbuţ, Creangă, Preda (Moldoveanu), Marinescu, Pană, Vasile (Răcăreanu), Smedescu, C. Popescu (Nuţu).

Deaconescu, mulţumit de rezultat şi de jocul echipei

Antrenorul Oltchim-ului, Marian Deaconescu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi. A fost mulţumit de felul în care s-a comportat întreaga echipă, însă a evidenţiat jocul bun din apărare şi de la mijlocul terenului. Întregul sistemul pregătit pentru meciul cu FC Caracal a funcţionat pentru că „ne-am luat măsuri de precauţie pentru acest meci”. „Am studiat foarte bine adversarul, ne-am mobilizat şi am câştigat în faţa celei mai bune echipe din campionat. Spun asta pentru că, după părerea mea, FC Caracal e o echipă mai valoroasă decât Gaz Metan CFR, chiar dacă gruparea din Craiova ocupă prima poziţie în clasament. Oricum, indiferent de adversarul întâlnit, pe noi ne interesează rezultatul, iar astăzi am reuşit să câştigăm cele trei puncte, la capătul celui mai bun meci al echipei de când eu am revenit pe banca tehnică a FC Oltchim”, ne-a spus Marian Deaconescu la finalul întâlnirii cu FC Caracal.

Intermediară, dar nu şi pentru „chimişti”

Marţi, 5 mai, Liga a III-a are programată o nouă etapă intermediară. Printre meciurile seriei a IV-a se numără câteva întâlniri interesante, care contează atât pentru podiumul clasamentului, cât şi în lupta pentru evitarea retrogradării, însă în niciuna dintre acestea nu se va regăsi FC Oltchim. Formaţia vâlceană ar fi trebuit să întâlnească CFR Craiova, formaţie care s-a retras, însă, din campionat. Astfel, „chimiştii” vor fi spectatori la etapa de marţi.

Vineri, cu penultima clasată

După un meci tare, cu echipa de pe locul 2, va urma pentru vâlcenii de la FC Oltchim o partidă cu un adversar situat la cealaltă extremă. După FC Caracal, echipa ce ocupă poziţia secundă în seria a IV-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, „chimişti” vor avea parte de o întâlnire tot cu o echipă situată pe locul 2, dar asta dacă am întoarce invers clasamentul. Chimia Craiova, formaţie pe care FC Oltchim o va întâlni vineri, 8 mai, de la ora 18.00, pe teren propriu, ocupă locul 16 în ierarhia seriei a IV-a, drept pentru care se numără printre grupările aflate „cu un pas în groapă”, foarte aproape de Liga a IV-a. Teoretic, „chimiştii” craioveni ar mai avea şanse să se menţină în Liga a III-a, dar practic e greu de crezut că se mai pot salva de la retrogradare. Mai sunt 6 etape până la final şi ei ar mai avea de recuperat 9 puncte pentru a o ajunge din urmă pe Energia Rovinari, ocupanta locului 14 în campionat în acest moment, adică a ultimei poziţii care certifică menţinerea în cel de-al treilea eşalon. Iar un meci îl pot considera deja ca şi pierdut. FC Oltchim nici nu concepe ca la sfârşitul acestei săptămâni să nu-şi mai treacă în cont alte trei puncte. „Nu se pune problema să nu câştigăm. E clar că ne gândim la victorie, însă trebuie să ne pregătim bine, să nu tratăm meciul cu lejeritate. Chiar dacă întâlnim o echipă din subsolul clasamentului, trebuie să ne mobilizăm şi să facem un joc bun. Noi de obicei jucăm bine cu echipele puternice şi prost atunci când întâlnim formaţii care nu atrag atenţia. Sper ca băieţii să ia jocul în serios şi să ne mai trecem în cont alte trei puncte”, a menţionat antrenorul FC Oltchim, Marian Deaconescu, cu privire la jocul de vineri, 8 mai, pe care „chimiştii” îl vor disputa în compania formaţiei Chimia Craiova.

Marinescu şi Răcăreanu, absentează cu Chimia Craiova

Pe lângă cele trei puncte, partida cu FC Caracal a adus grupării vâlcene de Liga a III-a şi câteva cartonaşe galbene. Unul dintre acestea a fost trecut în contul lui Octavian Marinescu, jucător ce a ajuns astfel la cel de-al şaptelea „galben” din acest campionat. Abaterea de la meciul de vineri i-a atras, aşadar, suspendarea pentru meciul viitor, Marinescu fiind obligat să spună „pas” partidei cu Chimia Craiova. Îi va ţine companie în tribună lui Marinescu şi tânărul Răcăreanu, jucător ce a primit cartonaşul roşu în partida cu FC Caracal, astfel devenind indisponibil pentru întâlnirea cu Chimia Craiova.

Vâlcenii arbitrează lupta pentru evitarea retrogradării

La prima vedere, programul echipei FC Oltchim pare destul de lejer pe finalul acestui campionat. Interesant este, însă, faptul, că formaţia vâlceană poate fi considerată „arbitrul” luptei ce se dă pentru evitarea retrogradării din Liga a III-a. Cu excepţia ultimei etape, când vor întâlni pe teren propriu echipa de pe locul 6 din seria a IV-a, pe Minerul Motru, „chimiştii” vor da piept pe rând cu echipe aflate în subsolul clasamentului. Debutează în această „serie” cu Chimia Craiova (locul 16), apoi se vor deplasa la Tg. Jiu pentru întâlnirea cu Energia Rovinari (locul 14), vor primi vizita piteştenilor de la FC Argeş II (locul 12), iar în penultima etapă vor întâlni gruparea rămasă „lanterna clasamentului”, pe FC Balş (locul 17). Cu alte cuvinte, echipei FC Oltchim îi stă la îndemână să stabilească formaţiile care vor părăsi Liga a III-a în acest sezon. Până a afla deznodământul, antrenorul Marian Deaconescu ne-a asigurat că jucătorii şi conducerea FC Oltchim îşi doresc să câştige toate meciurile care-au mai rămas de disputat până la finalul acestui campionat.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button