Liga IV

„Ortacii” i-au detronat pe „câini”

MINERIADĂ / Trei eliminări şi nervi întinşi la maxim pe terenul din Berbeşti, la meciul dintre Minerul şi liderul Dinamo 2007 Rm. Vâlcea

Deşi intenţionaseră să nu se prezinte la meciul pe care urmau să-l susţină în compania fostei lidere, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea, „minerii” pregătiţi de Vasile Ilinca nu au putut neglija, până la urmă, unul dintre cele mai importante dueluri ale campionatului. Partida se anunţa a fi una incendiară, în condiţiile în care Minerul Berbeşti era decisă să-şi apere corect şansele şi să demonstreze celor două pretendete la titlu (Dinamo şi Ghecon) că: „Prin Berbeşti nu se trece!”

Meciul a început în forţă, Ilinca sfătuindu-şi elevii să aplice tactica golului-fulger, pentru a avea siguranţa că nu vor tremura în compania unui adversar de calibru. În schimb, sponsorul Laurenţiu Mustăţea a solicitat brigăzii de arbitri un joc corect, care să respecte munca celor două forţe ale campionatului. Prima repriză a revenit celor de la Minerul, care au avut, în 20 de minute, cel puţin şase ocazii clare de a marca, însă „ortacii” nu au putut înscrie, nici măcar în situaţiile în care jucătorii din Berbeşti au ajuns singuri cu portarul advers. Astfel, primul mitan s-a încheiat cu un scor alb, ambele echipe intrând  la pauză vizibil apăsate de miza jocului. Cea de-a doua repriză a fost mult mai dinamică, „minerii” marcând două goluri, iar „câinii” unul, în doar trei minute. Ulterior, Grigoroiu şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după ce a fost eliminat de arbitrul Ionuţ Rădulescu pentru producerea unui henţ în careu. Centralul partidei a indicat lovitură de la 11 metri, iar Dinamo a marcat astfel golul egalizator (2-2).

Henţul care a „aruncat” meciul în aer!

Cu un sfert de oră înainte de încheierea partidei (la scorul de 2-2), arbitrul de centru Ionuţ Rădulescu nu a fost atent la un henţ produs de Pătularu în propriul careu. Acest moment de neatenţie avea să-i scoată din minţi pe „ortaci”, care au protestat fără ezitare până la final. Tensiunea atinsese deja cote alarmante, Roşia şi Buliman fiind eliminaţi pe final pentru lovirea intenţionată a adversarilor. Această eroare avea să arunce tribunele în aer, spectatorii fiind pe punctul de a sări gardul pentru a-şi face singuri dreptate.
Însă, în ultimul minut de prelungire, „câinii” au trecut pe lângă cea mai mare ocazie a reprizei secunde. Portarul gazdelor, Vicenţiu Marinescu, a respins neglijent balonul, chiar în piciorul unui jucător advers, însă Vladu a reuşit să-i sustragă dinamovistului balonul, salvându-şi coechipierii de la o înfrângere. De asemenea, centralul Rădulescu a intenţionat să oprească meciul, date fiind busculadele de pe teren, însă, până la urmă, a dus partida până la capăt. Miza partidei şi-a spus pe deplin cuvântul, „minerii” contabilizând la final şapte cartonaşe galbene şi trei roşii, încheind astfel unul dintre cele mai dure dueluri din ultimii ani.

„Bag bani în fotbal şi sunt dus de nas!”

La finele partidei, ca după fiecare derbi, oficialii celor două echipe nu s-au sfiit să arunce cuvinte grele asupra brigăzii de arbitri. Laurenţiu Mustăţea, sponsorul celor de la Dinamo Rm. Vâlcea, le-a reproşat cavalerilor fluierului că nu-i lasă elevii să joace fotbal şi că fac legea într-un campionat în care investeşte din buzunarul propriu. „Nu suntem lăsaţi să jucăm fotbal, iar arbitrii comit greşeli de fiecare dată când ne arbitrează. Să intre Ghecon în Liga a III-a, pentru că asta vrea toată lumea! Noi am jucat corect, dar arbitrii au tot căutat nod în papură. Când a văzut că Minerul Berbeşti joacă în şapte oameni de câmp, centralul Ionuţ Rădulescu a oprit partida mai devreme decât se impunea, pentru a fi sigur că noi nu o să mai înscriem niciun gol. Trebuia să mai jucăm cel puţin trei minute, timp în care am fi putut marca”, l-a acuzat Mustăţea pe centralul Rădulescu, adăugând apoi: „Oricum, prin ratarea obiectivului, am dat motive de bucurie complexaţilor”.

„Dacă Rădulescu dădea penalti, nu mai erau eliminări”

De partea cealaltă, preşedintele echipei Minerul Berbeşti, Mihai Manea, a recunoscut că cele trei eliminări au fost corecte, însă a mai adăugat: „Dacă arbitrul ne acorda penaltiul de rigoare în minutul 83, jucătorii nu mai erau atât de nervoşi. Acestea sunt greşeli extrem de grave. Practic, am avut din nou parte de o viciere de rezultat. E normal ca şi dinamoviştii să fie supăraţi pe Rădulescu, care a pierdut controlul partidei, creând haos pe teren”.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button