Liga IV

Laurenţiu Mustăţea propune o alianţă pentru accederea în Liga a III-a

De patru ani, Vâlcea tot încearcă să mai dea o echipă în Liga a III-a, dar niciuna dintre campioanele judeţului din ultimele sezoane nu a reuşit să se impună la meciurile de baraj şi să fie prezentă, alături de FC Oltchim, în cel de-al treilea eşalon naţional. Pentru a remedia această „bubă” a fotbalului vâlcean, Laurenţiu Mustăţea – sponsorul grupării de Liga a IV-a, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea – vine cu o idee cât se poate de interesantă în sprijinirea sportului-rege, care a intrat în ultimii ani într-un con de umbră nemeritat. Acesta propune ca susţinătorii echipelor de fotbal din „elită” să fraternizeze din sezonul viitor, cu scopul de a forma o grupare solidă, care să acceadă în Liga a III-a şi chiar să meargă mai departe.

Într-un material publicat în ziarul nostru, pe 30 octombrie 2006, un cititor de-al nostru propunea atunci o alianţă între Vali Badea, Laurenţiu Mustăţea şi Dobrin Ionescu, toţi trei implicaţi în sportul cu balonul rotund. Se aducea în discuţie modelul Dinamo Bucureşti, echipă la care cheia succesului este dată întocmai de buna înţelegere a puternicilor oameni de afaceri.
„Trebuie să ne dea de gândit faptul că nicio echipă nu a reuşit până acum să mai ajungă în Liga a III-a. Fie că vorbim de un management defectuos sau de un lot slab pregătit, Vâlcea continuă să fie stearpă atunci când vine vorba de promovare. În campionatul vâlcean, sunt implicaţi destui oameni pentru care pasiunea faţă de fotbal trebuie să depăşească barierele judeţului. Aici mă refer la Dan Săraru, primarul comunei Şirineasa, Neluş Giuran – sponsorul celor de la Sportul Rm. Vâlcea, doctorul Alin Pavelescu din Drăgăşani şi, de ce nu, Dan Mazilu – patronul celor de la FC Ghecon. Trebuie să lăsăm deoparte ambiţiile şi să punem la cale un plan amplu de sprijinire a fotbalului vâlcean. Am putea face cu toţii o echipă care să defileze în Liga a III-a. Avem fotbalişti valoroşi în Vâlcea, care ar lupta cu mândrie pentru judeţul nostru. Propun ca, în viitorul apropiat, să ţinem o conferinţă de presă, în care să dezbatem situaţia fotbalului şi să creăm o alianţă pentru dezvoltarea şi promovarea celui mai iubit sport din lume. A venit timpul când trebuie să lăsăm ambiţiile deoparte şi să fim lucizi atunci când vine vorba de sprijinirea sportului vâlcean”, spune Laurenţiu Mustăţea
Chiar dacă această idee nu este deloc una fantezistă, rămâne totuşi de văzut cât de deschişi se vor arăta la această propunere oamenii de fotbal cu potenţă financiară. Într-un campionat dominat de la un capăt la altul de intenţii meschine şi egoiste, performanţa devine un subiect tabu, iar interesele personale sunt mai presus de orice.   (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button