Administratie

Chiar şi pe timp de criză, Regia de Drumuri nu duce lipsă de lucrări

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea este o instituţie care, de câţiva ani, merge foarte bine. Nu mai are pierderi, înregistrează profit şi se dezvoltă continuu. Principalul element care a dus la redresarea acestei importante unităţi economice l-a reprezentat numirea lui Nicolae Vălimareanu în funcţia de director general. Nu este membru PSD sau PD-L, dar are câteva calităţi care au determinat actuala putere să-l menţină în fruntea RAJDP şi după retragerea liberalilor de la guvernare. Lucrează de mai bine de 25 de ani în cadrul instituţiei, domeniul construcţiilor nu are secrete faţă de el, a demonstrat că poate face performanţă şi, cel mai important, este un om ambiţios, eficient şi foarte bun organizator. Drept dovadă, în acest moment, Regia are fronturi de lucru în peste 10 de localităţi vâlcene şi, în ciuda resurselor totuşi limitate, atât din punct de vedere tehnic, cât şi uman, reuşeşte să realizeze cu succes obiective complexe de care până şi companiile mari fug.

În ultima vreme, pe Programul de finanţare – Ordonanţa 7 privind dezvoltarea infrastructurii rurale, RAJDP a realizat lucrări în comune precum Stoileşti, Galicea sau Scundu. În ceea ce priveşte investiţiile finanţate în baza Hotărârii de Guvern 577, Regia a contractat lucrări de modernizare a drumurilor în localităţi cum ar fi Perişani (5 km), Pietrari (1,8 km), Păuşeşti Otăsău (3 km), Şirineasa (1,7 km), Grădiştea (3 km), Voiceşti (0,8 km), Suteşti (5,3 km), Bălceşti (3 km) şi Măldăreşti (2,5 km). Multe dintre acestea au fost finalizate, iar primarii localităţilor respective s-au arătat extrem de mulţumiţi. RAJDP a avut şi are în vedere în continuare şi lucrările cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Poate cea mai mare dintre acestea se referă la execuţia întregii game de lucrări la drumul Popeşti – Şirineasa, care va fi reabilitat pe o lungime de peste 10 kilometri. În lista de priorităţi a conducerii Regiei şi a preşedintelui CJV, Ion Cîlea, a intrat, de curând, şi drumul Mădulari – Şuşani, devenit aproape impracticabil de ceva vreme. De asemenea, alte peste 10 căi de acces importante sunt programate pentru asfaltări şi reparaţii în această perioadă, cu finanţare din bugetul judeţului. Pe alte 12 drumuri, RAJPD efectuează lucrări de întreţinere şi pietruire. Reamintim că, înaintea sărbătorilor de Paşti, la recomandarea preşedintelui Cîlea, unitatea coordonată de Nicolae Vălimareanu a refăcut platforma drumului spre Mănăstirea Arnota, de la Costeşti, cu un efort financiar minim.
Discutând cu domnia sa despre viitorul Regiei, acesta a spus că nu-şi face griji în privinţa următoarelor luni, volumul de lucrări contractate asigurând pentru echipa sa o activitate în limite normale. Ca orice om prevăzător, el a explicat însă că are mici temeri legate de o eventuală evoluţie negativă a crizei, dar caută soluţii, alături de colegii săi de la Consiliul Judeţean.  E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button