Acasă Administratie 60 de noi locuinţe pentru brezoieni

60 de noi locuinţe pentru brezoieni

48
0

După aproape un an de mandat, primarul Brezoiului se află în faţa unei provocări: are proiecte îndrăzneţe, menite a schimba faţa urbei, însă banii se lasă încă aşteptaţi. Recesiunea nu-l descurajează însă pe Robert Schell, care speră că autorităţile judeţene îşi vor întoarce în sfârşit faţa şi către una dintre cele mai sărace localităţi vâlcene.

Locuinţe pentru tinerii căsătoriţi

Primarul Robert Schell ne-a informat că în toamnă acestui an vor începe lucrările pentru construirea a două blocuri în oraşul Brezoi. După analizarea mai multor variante, s-a găsit o oportunitate de finanţare, primăria, cu sprijinul ANL, urmând a asigura până în vara anului viitor, 60 de noi locuinţe pentru persoanele cu venituri mici şi pentru tinerii căsătoriţi.

„Din 1980 nu s-a mai construit nimic în Brezoi. Am găsit acum o oportunitate pentru ridicarea a două blocuri, cu regim de înălţime P+2+M. Vor fi 30 de locuinţe sociale şi 30 pentru tinerii căsătoriţi, care pot fi achiziţionate contra-cost, dar pe baza unui sistem avantajos pentru ei. Repartizarea acestora nu se va face întâmplător, ci în urma stabilirii anumitor criterii. Până a ajunge, însă, la această fază, mai avem mult de lucru. Preconizăm că în septembrie vor începe lucrurile, întregul proiect urmând a fi definitivat în vara anului 2010”, ne-a spus Robert Schell. Blocurile vor fi construite pe strada Eroilor, în imediata vecinătate a Grădinii de Vară, acolo unde primăria dispune de un teren de 4.000 de metri pătraţi.  

„Sunt mâhnit de modul discreţionar în care sunt repartizate fondurile”

Lucrurile nu stau însă pe roze, Primăria Brezoi având datorii de peste 5 miliarde de lei vechi la furnizori. Unele preluate din vechiul mandat, altele făcute în ultimul an ca urmare a numeroaselor proiecte deja finalizate, pentru care n-a primit, însă, banii. Situaţia creată l-a determinat pe primarul Robert Schell să-şi exprime nemulţumirea vizavi de modul în care Consiliul Judeţean a repartizat fondurile. „Am demarat o serie de proiecte în ideea că vom primi până la urmă banii. Numai că domnul Cîlea nu s-a prea ţinut de cuvânt. M-a încurajat să demarez lucrările de dezvoltare şi modernizare a Staţiei de Ambulanţă din Brezoi, care ne-au costat 250 de milioane de lei vechi, dându-mi asigurări că vom primi banii în cel mai scurt timp. I-am reamintit de promisiunea făcută în câteva rânduri, însă nici până acum n-au mai venit banii. De asemenea, Consiliul Judeţean s-a angajat că-mi cofinanţează lucrarea la sala de sport, dar ne-am ales tot cu datorii de pe urma acestui proiect. Cu alte cuvinte, deficit bugetar nemăsurat! Am văzut acum şi fondurile alocate pe Ordonanţa 7. Există primării care au primit 11 miliarde de lei, iar pentru Brezoi nu s-a găsit un miliard de lei vechi, pentru a încheia lucrările. Sincer, sunt foarte mâhnit de modul discreţionar în care sunt repartizate fondurile şi nu cred în ideea că nu se face în funcţie de culoarea politică”, ne-a spus Robert Schell.
Simona SIMA