Auto-Moto

Volkswagen lansează producţia preliminară de serie pentru noul Polo

Pune (India) –Volkswagen a lansat producţia preliminară de serie a noului Polo în noua fabrică a concernului din Pune, în statul federal indian Maharashtra. Ministrul pentru economie, muncă şi transporturi al landului Saxonia Inferioară, dr. Philipp Rösler, a asistat la procesul de producţie a primei caroserii a modelului din această fabrică. Împreună cu o delegaţie de reprezentanţi de top ai mediului economic din Saxonia Inferioară, alcătuită din aproximativ 30 de persoane, dr. Rösler a întreprins o vizită informativă în India.

Una dintre destinaţiile din programul ministrului a fost o vizită la noua fabrică Volkswagen, unde oaspeţii au fost întâmpinaţi de Jörg Müller, preşedinte şi director executiv al grupului Volkswagen India, precum şi de dr. John Chacko, director tehnic, şi K. K. Swamy, vicepreşedinte şi director executiv. Pe parcursul vizitei, în prezenţa ministrului dr. Philipp Rösler şi a consulului general al Germaniei în India, Walter Stechel, a fost produsă prima caroserie a unui Polo, care a fost trimisă ulterior la vopsitorie. Astfel a fost lansată producţia preliminară de serie pentru acest model. Începutul producţiei de serie este planificat pentru finalul acestui an.
„Concernul Volkswagen este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume şi, prin implicarea în India, continuă cu succes extinderea pe pieţele internaţionale aflate în dezvoltare. Din acest motiv, salut obiectivele şi strategiile urmărite de această firmă care îşi desfăşoară activitatea pe plan global, cu sediul central în Wolfsburg, Saxonia Inferioară, prin dezvoltarea promovată. Fabrica Volkswagen inaugurată în Pune este un exemplu reuşit pentru asocierea dintre tehnologia germană şi abilităţile lucrătorilor din India, aspect pentru care doresc să îmi exprim aprecierea faţă de conducerea firmei Volkswagen", a afirmat ministrul dr. Rösler, care deţine şi calitatea de membru al comisiei de supraveghere al Volkswagen.
Jörg Müller în calitate de preşedinte al concernului Volkswagen în India, a afirmat: „Suntem mândri şi bucuroşi pentru faptul că fabrica a fost inaugurată cu un an înainte de data planificată. Evenimentul de astăzi marchează următoarea etapă de succes a eforturilor comune depuse de echipa noastră. Prin intermediul primei caroserii a unui Polo, produsă astăzi, suntem pe drumul cel bun pentru a atinge obiectele prevăzute pentru noua noastră fabrică."
Pentru Volkswagen, inaugurarea fabricii din Pune din data de 31 martie 2009, a reprezentat o etapă importantă de implementare a obiectivelor de dezvoltare pe subcontinentul indian. Începând cu luna mai 2009, în Pune va fi produs modelul compact Skoda Fabia. La finalul anului 2009 va începe producţia modelului Volkswagen Polo. Acesta va fi reprezentată de o versiune hatchback, la care se va adăuga în cea de-a doua jumătate a anului 2010 şi o versiune notchback, de asemenea în baza noului Polo.
Cu un volum total de investiţii de 580 milioane de euro, fabrica din Pune reprezintă în prezent cea mai importantă investiţie realizată de o firmă germană în India. Fabrica dispune de o capacitate anuală de producţie de până la 110.000 autoturisme, destinate pieţei din India.
Fabrica Volkswagen din Pune este una dintre cele mai moderne de care dispune concernul Volkswagen şi este caracterizată de o cotă ridicată de piese furnizate de producătorii autohtoni de componente. Este vorba despre singura instalaţie de fabricaţie a unui producător german de automobile din India care permite întregul proces de execuţie – de la presă, la execuţia de caroserii şi vopsitorie şi până la montaj.
Până la finalul anului 2010, Volkswagen intenţionează să dispună de aproximativ 2.500 de angajaţi în fabrica sa din Pune. Acordul pentru investiţia având ca obiect construcţia noii fabrici a fost semnat în luna noiembrie 2006.
Sursa: Porsche Romania/ Nurvil, distribuitorul Volkswagen pe judeţele Vâlcea şi Gorj

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button