Liga IV

Cine merge la baraj?

ROCADĂ / Cu şase etape înainte de final, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea a preluat şefia Ligii a IV-a, având două puncte în plus peste fosta lideră, Ghecon Lăpuşata

Aflată la un moment dat în pole-position în lupta pentru locul 1, cel ce asigură campioanei judeţului disputarea meciului de baraj pentru Liga a III-a, Dinamo Rm. Vâlcea a cedat ulterior teren echipei lui Emil Popescu, Ghecon Lăpuşata. Diferenţa de 4 puncte care s-a menţinut o lungă perioadă de timp între cele două, a dat totuşi încredere formaţiei lui Laurenţiu Mustăţea. FC Ghecon ar fi trebuit să se mai încurce doar o dată în acest retur pentru ca soarta titlului să se poată decide în ultima etapă a sezonului, atunci când va avea loc la Fîrtăţeşti meciul dintre cele două candidate ale luptei pentru titlu în Liga a IV-a. Calculele i-au fost, însă, date peste cap lui Mustăţea.

Când se aştepta mai puţin, Dinamo a fost scoasă din cursă de Posada Perişani. Astfel diferenţa dintre locul 1 şi poziţia secundă s-a mărit la 7 puncte şi totul părea a se fi încheiat pentru „alb-roşii”. Atunci Mustăţea a avut intenţia de a-şi retrage sprijinul, vehiculându-se ideea retragerii din campionat. În ultimul moment s-a decis, însă, să continue şi de atunci a avut parte numai de surprize plăcute. FC Ghecon a pierdut de trei ori, în timp ce Dinamo a înlăturat greşelile şi a profitat de situaţie.

Victorie cu urechile ciulite!

Sâmbătă, „câinii” puteaa avea parte de un nou moment dificil. Au întâlnit CSM II, o echipă care poate pune probleme oricărui adversar atunci când îşi doreşte cu adevărat acest lucru. Şi-a demonstrat şi în acest meci valoarea, numai că nu a putut până la sfârşit să impresioneze. Miza meciului pentru Dinamo şi-a spus cuvântul, Mihai Buga şi compania reuşind să revină în joc după ce-au fost conduşi cu 1-0. Bucei a deschis scorul, însă Văcaru a restabilit egalitatea cu doar 4 minute înainte de pauză. Primul sfert de oră al reprizei secunde s-a jucat pe contre, fiecare dintre cele două echipe creându-şi şanse de a înscrie. Apoi balanţa s-a înclinat în favoarea gazdelor. Motivaţi de intrarea pe teren a lui Laurenţiu Mustăţea şi de „radioul” din tribună, care transmitea live meciul de la Fîrtăţeşti, acolo unde Ghecon Lăpuşata era condusă de Posada, „câinii” dinamovişti au forţat, preluând conducerea la jumătatea reprizei. Bodescu a marcat pentru 2-1, imediat atacantul „alb-roşilor” fiind dublat de Mădălin Tîrş, care-a punctat pentru 3-1. În acest moment al jocului, Dinamo revenise deja pe primul loc. A avut, însă, emoţii pe final, „mânjii” lui Bora prelungind suspansul în urma unei faze contestată de gazde, pe motiv de ofsaid. Acelaşi Bucei, cu 20 de minute înainte de final, a marcat pentru 3-2, astfel că jocul a rămas în continuare deschis oricărui rezultat. Dinamo a controlat, însă, partida, iar la sfârşit s-a putut bucura pentru revenirea în fruntea clasamentului.

„Mai avem 6 finale de jucat”

„Bine că n-am băgat la pariuri. Pierdeam banii, că luam 1 solist la Ghecon – Posada”, a glumit Laurenţiu Mustăţea pe seama rezultatului de la Fîrtăţeşti. Preşedintele echipei Dinamo Rm. Vâlcea a făcut câteva comentarii şi referitor la modul în care vor sta lucrurile de acum înainte. „Nu pot decât să fiu bucuros pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimele etape. Sper ca toate meciurile până la finalul campionatului să se joace numai pe teren. Dacă ne vom încurca, asta e! Oricum, sunt convins că mai avem încă şase finale până la sfârşitul sezonului, incluzând aici şi derby-ul cu Ghecon, din ultima rundă. Dacă noi vom dovedi că suntem mai buni decât echipa din Lăpuşata, atunci vom reprezenta judeţul la meciul de baraj. Dacă vom ajunge până acolo, asigur toţi iubitorii fotbalului din judeţ că nu mă voi vinde. Sper ca la fel să gândească şi jucătorii”, ne-a spus Mustăţea.

Florin Costea, spectator de lux

Golgheterul Universităţii Craiova, Florin Costea a urmărit aproape o repriză din derby-ul Ligii a IV-a, dintre Dinamo şi CSM II. „Cioară” a profitat de scurta vacanţă pe care singur şi-a făcut-o cadou la meciul cu FC Braşov, atunci când a primit un cartonaş galben care i-a atras suspendarea pentru partida cu FC Argeş. Şi-a vizitat părinţii, dar şi prietenii de la Rm. Vâlcea, printre aceştia numărându-se şi jucătorul echipei Dinamo, Mihai Nicolae. Costea n-a prea avut timp să-l vadă la lucru pe amicul său, „Moleşeală” fiind înlocuit la jumătatea reprizei de Laurenţiu Mustăţea. Astfel Mihai şi-a lăsat colegii să lupte pentru revenirea pe primul loc în elita judeţeană, el reintrând în gaşca prietenilor fotbaliştilor.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button