Liga II

Unii cu ratările, alţii cu golurile!

GHINION / Şi în meciul de la Salonta, „municipalii” au avut cel puţin cinci ocazii clare de gol cu acelaşi Stromajer în prim-plan

După ce au remizat în ultimele două etape, cu „U” Cluj în deplasare şi cu Internaţional Curtea de Argeş pe propriul teren, băieţii lui Artimon au plecat înspre Salonta cu gândul la victorie. În ciuda jocului extraordinar reuşit pe terenul celor de la Liberty, prestaţie asemănătoare cu cea din partida cu argeşenii, în cele din urmă CSM Rm. Vâlcea a fost învinsă la limită, scor 2-1, de o formaţie inferioară „municipalilor” la toate capitolele.

Câju a ratat un penalti în prima repriză

Încă din debutul meciului, vâlcenii s-a instalat confortabil în jumătatea de teren a gazdelor şi, treptat, au început să pună presiune pe apărarea bihoreană.

Din păcate, Jaka Stromajer a demonstrat şi în această partidă că traversează o perioadă mai puţin prolifică. La fel ca în partida cu Internaţional Curtea de Argeş, a jucat bine, şi-a creat ocazii de a marca, însă slovenul parcă este blestemat, mingile şutate de acesta nu vor practic să intre în poartă. În primul sfert de oră al partidei de la Salonta, Stromajer a avut două bune oportunităţi de a înscrie, însă imprecizia la finalizare şi ghinionul au făcut ca echipa sa să nu treacă în avantaj pe tabela de marcaj. Gazdele au replicat prin Cigan, care a scăpat singur cu Perianu, însă portarul vâlcenilor a reuşit să-l blocheze. Câju şi Pasăre l-au imitat pe colegul Stromajer irosind două ocazii clare după care, în minutul 21, acelaşi Enache Câju a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns în careu unde a fost agăţat din spate de unul dintre apărătorii adverşi, iar centralul Florin Miron a indicat fără dubii punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost executată de jucătorul faultat, dar Câju a şutat cu latul, la semi-înălţime, iar portarul Huţan a reuşit să respingă. În ciuda ratării penaltiului de către Câju, „municipalii” au continuat să atace, dar fără niciun rezultat pe tabela de marcaj. Mai mult decât atât, când toată lumea se aştepta ca repriza să se încheie la egalitate, gazdele au reuşit să înscrie dintr-o fază care nu anunţa nimic. În minutul 44, Străuţ a centrat de pe dreapta, Dinu şi Pasăre au ratat pe rând intercepţia, mingea a ajuns la Dochiţa care a şutat de la aproximativ 4 metri fără speranţe pentru Perianu (1-0).

Când ocaziile se răzbună…

Conduşi pe tabela de marcaj, băieţii lui Artimon au ieşit mult mai montaţi de la cabine, au controlat în totalitate jocul, rare fiind ocaziile când cei de la Liberty au legat două pase în jumătatea de teren a „municipalilor”. Mai întâi, Jaka Stromajer a şutat puternic de la aproximativ 25 de metri, Huţan era bătut, dar din păcate pentru atacantul sloven mingea a lovit bara. Sesizând apatia din jocul gazdelor, Alin Artimon a făcut în minutul 63 o mutare extrem de inspirată scoţându-l din teren pe Daniel Orac şi introducându-l pe Armel Disney. Trei minute mai târziu, Câju a executat de pe dreapta o lovitură liberă, iar nou-intratul Disney a reluat impecabil mingea în poartă restabilind egalitatea (1-1). În continuare, „municipalii” au alergat după golul victorios, însă reduta bihoreană n-a cedat sub nicio formă. În minutul 87, CSM Rm. Vâlcea a avut încă o bună oportunitate de a marca, Stromajer a şutat defectuos, însă Câju, din doar trei metri, n-a fost în stare să reia în poartă, mingea trecându-i printre picioare. Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, pe contraatac, balonul a ajuns destul de rapid în preajma careului vâlcean, de unde Chiş a trimis o torpilă din colţul careului de 16 metri, care s-a oprit direct în vinclul porţii lui Perianu, scorul devenind astfel 2-1 pentru Liberty. Ultima fază notabilă a acestei partide i-a avut în prim-plan tot pe „municipali”, dar mingea reluată de Disney din centrarea lui Câju a ocolit buturile porţii lui Huţan şi astfel, scorul final, total nemeritat după aspectul jocului, a fost favorabil formaţiei Liberty Salonta.
Pentru CSM Rm. Vâlcea au evoluat: Perianu – Pasăre, Dinu, Vişa, Goge – Orac (’63 – Disney), Sg. Popescu (’54 – Gârlă), Săceanu, Dobre (’58 – I. Popa) – Câju, Stromajer.

CSM a părăsit podiumul

După înfrângerea de la Salonta, CSM Rm. Vâlcea a părăsit podiumul Seriei a II-a, coborând până pe locul 4, graţie şi rezultatelor pe care le-au înregistrat principalele contracandidate la promovare, Unirea Alba Iulia, respectiv Internaţional Curtea de Argeş, ambele victorioase. Dintre cele trei echipe aflate în fruntea clasamentului numai FCM Tg. Mureş a înregistrat un rezultat identic cu cel al „municipalilor”, fiind învinsă la Vânju Mare, de FC Drobeta, tot cu 2-1.

Presiunea, bat-o vina!

La finalul partidei de la Salonta, antrenorul Alin Artimon era extrem de afectat, pe bună dreptate, după înfrângerea suferită de echipa sa la capătul unui meci pe care vâlcenii l-au controlat de la un capăt la celălalt. „Practic am luat golurile din două contre ale adversarului. Dar, aşa e fotbalul, se joacă pe goluri! Noi am avut cel puţin şapte ocazii clare de a marca, aici incluzând şi penaltiul, însă am reuşit să înscriem doar o dată. Probabil că presiunea locului din clasament şi a rezultatelor începe să-şi spună cuvântul, în special asupra jucătorilor care ajung în fază de finalizare. Se pierde prea mult cu pregătirea momentului, iar acest lucru ne costă pentru că nu reuşim să băgăm mingea în poartă. Făcând o analiză a ocaziilor din ultimele trei meciuri, am avut 24 de ocazii clare de gol, asta înseamnă în medie 8 ocazii pe meci, dar din păcate n-am reuşit să înscriem decât 2 goluri. Trebuie să ne revenim pentru că nu mai avem voie să facem paşi greşiţi. Degeaba jucăm cel mai frumos fotbal dacă de fiecare dată rezultatele aparţin adversarilor. E timpul ca acest lucru să se întoarcă în favoarea noastră. Sper ca în meciul cu ACU Arad să obţinem victoria pentru a ne reda încrederea în propriile forţe şi pentru a depăşi această perioadă mai puţin fastă pentru noi”, a declarat Alin Artimon.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button