Liga Nationala

„Să ajungi în primele patru echipe ale Europei nu este uşor”

În sezonul viitor, Oltchim va avea la dispoziţie, cel puţin o handbalistă care poate să facă oricând diferenţa: Cristina Neagu, o jucătoare, capabilă să câştige de una singură un meci, aşa cum s-a întâmplat în dese rânduri, atât la fosta echipă de club (Rulmentul Braşov), cât şi la prima reprezentativă. Venirea Cristinei Neagu anunţă performanţe cât mai mari pentru campioana României şi în sezonul viitor, lucru evidenţiat deja şi de preşedintele Ioan Gavrilescu. „Transferul Cristinei Neagu – o jucătoare tânără, de perspectivă – reprezintă un mare câştig pentru Oltchim”, s-a exprimat oficialul vâlcean. Iar în meciul cu Viborg tocmai de o asemenea jucătoare s-a văzut că ar fi avut nevoie campioana României.

În interviul care urmează, handbalista ne vorbeşte, printre altele, despre motivul pentru care a ales să vină la Rm. Vâlcea şi îşi exprimă opinia în ceea ce priveşte performanţa Oltchim-ului de a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor.

* Ai decis să pleci de la Rulmentul Braşov în plin sezon competiţional. Ce te-a determinat să vii la Rm. Vâlcea, ţinând cont de faptul că ai avut oferte şi din străinătate?
– În primul rând, cred că ştiţi foarte bine situaţia financiară de la Rulmentul, iar în al doilea rând, deja se făcuseră 10 luni de când nu îmi primisem salariul şi nu am mai suportat să trăiesc decât cu promisiuni. Într-adevăr am avut oferte, aşa cum s-a vehiculat în presă, cea mai interesată de transferul meu fiind Viborg, dar am decis să rămân în ţară pentru că vreau să îmi termin şi facultatea.

* Comparativ, cum ţi se par condiţiile de la Oltchim faţă de cele de la Rulmentul?
– Cu siguranţă, sunt condiţii mult mai bune, având în vedere faptul că în mod normal nici măcar nu sunt obişnuită să îmi primesc salariul la timp. Dacă nu ar fi fost aşa, nu alegeam să vin aici.

* Cum vedeai Oltchim-ul când erai la Braşov? Te gândeai atunci că vei ajunge vreodată să joci la Vâlcea?
– Când jucam la Rulmentul încercam să îmi fac datoria faţă de echipa la care eram, nu mă gândeam că o sa ajung la Oltchim. Până la urmă este o rivalitate sportivă, nu suntem la fotbal, când nu poţi să pleci de la Steaua la Dinamo şi invers.

* Cum te-au primit actualele tale colege, ţinând cont de faptul că ai venit de la principala rivală şi mai ales că în meciul direct ai contribuit decisiv la victoria Rulmentului?
– Nu a fost nici un fel de problemă de acomodare pentru că eram foarte bune prietene de la echipa naţională. Rivalitate era doar pe teren, în rest eram şi suntem prietene.

* Cum ţi s-au părut meciurile Oltchim – Viborg?
– Meciul al doilea a fost unul mult mai bun pentru noi, dar din păcate nu am reuşit să facem o partidă la fel de bună şi acasă. Oricum eu consider că prezenţa în semifinalele Ligii Campionilor reprezintă o mare performanţă pentru handbalul românesc şi cred că nimeni şi nimic nu poate să păteze această amintire.

* Ce crezi că i-a lipsit Oltchim-ului?
– Singurul lucru care, în opinia mea, i-a lipsit Oltchim-ului, cred că a fost forma de moment în meciul de acasă.

* Erau danezele de neînvins?
– Nu, nu erau de neînvins, nici o echipă nu este aşa. În deplasare am jucat foarte bine şi le-am condus la un moment dat la şase goluri, chiar dacă am terminat la egalitate. Aşa a fost să fie, nu poţi să joci întotdeauna extraordinar. Dacă jucam aşa acasă poate era altceva acolo. Sunt de părere că a ajunge în primele patru echipe ale Europei nu e deloc un obiectiv atât de uşor de îndeplinit. Mai ales că nici o altă echipă din România nu a reuşit o asemenea performanţă.

* Fosta ta echipă, Rulmentul Braşov, a ratat de asemenea calificarea în finala Cupei EHF. Aveai aşteptări mai mari din partea fostelor tale colege?
– Sinceră să fiu, nu mă aşteptam, eram convinsă că vor ajunge în finală, mai ales după ce au obţinut rezultatul de egalitate în deplasare. Oricum, nu pot eu acum să comentez ce au făcut ele. Mi-a părut foarte rău, pentru că fetele de acolo sunt prietenele mele şi le-am ţinut pumnii, dar din păcate nu au reuşit să meargă în finală. Viaţa merge înainte şi poate anul viitor vor reuşi.

* Ce îţi doreşti să realizezi alături de Oltchim în sezonul viitor?
– Oricine îşi doreşte să ajungă cât mai sus, iar noi ne dorim calificarea în finala Ligii Campionilor, ne dorim să şi câştigăm trofeul, dar meciurile se joacă doar pe teren. Nu trăim din dorinţe şi nici din vise.

* În luna decembrie a acestui an va avea loc turneul final al Campionatul Mondial. Care sunt principalele obiective pe care ţi le-ai propus să le îndeplineşti alături de echipa naţională?
– Deocamdată nu s-a fixat nici un obiectiv din partea Federaţiei Române de Handbal. Noi jucăm deocamdată barajul cu Belarus şi sperăm să ne calificăm. Orice meci îl jucăm pentru a-l câştiga. Cred că niciodată nu este bine să dai un pronostic înainte.

Mereu cu gândul la handbal

Chiar dacă puţinul timp liber pe care îl are preferă să şi-l petreacă acasă alături de familia sa, Cristina Neagu este mereu cu gândul la handbal. Principala dorinţă a handbalistei este ca în sezonul următor să poată face cât mai multe pentru echipa sa. „Mintea mea este numai la handbal, îmi doresc să fac performanţă şi să încep sezonul următor cu dreptul, pentru că ăsta este cel mai important lucru pentru mine. Acum am venit în mijlocul sezonului şi am fost nevoită să privesc meciurile din Liga Campionilor stând în tribună”, ne-a declarat Cristina Neagu. Aceasta a mai mărturisit că a suferit foarte mult din cauza faptului că nu a avut voie să joace.

Impresionată de Marele Zid Chinezesc

De-a lungul carierei sale, Cristina Neagu a avut ocazia de a vizita foarte multe ţări, oraşe şi diferite monumente. Dintre toate acestea, sportiva a fost impresionată cel mai mult de Marele Zid, atunci când prima reprezentativă a României a participat, în luna august a anului trecut, la Olimpiada din China. „Chiar mi-a plăcut Marele Zid Chinezesc, mai ales că până atunci nu mai ajunsesem niciodată în Asia”, a afirmat handbalista. Cristina Neagu mai are totuşi câteva locuri unde îşi doreşte să ajungă. Spune că îi plac foarte mult insulele exotice şi că visează la o vacanţă de vis în Hawaii.
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button