Liga Nationala

Tadici vs. Voina

ORGOLIU / Miercuri, 29 aprilie, Gheorghe Tadici (antrenorul echipei HC Zalău) îşi va înfrunta, pentru a doua oară în acest sezon, fosta echipă, Oltchim Rm. Vâlcea

În această săptămână, Oltchim Rm. Vâlcea va disputa alte două partide în Liga Naţională de handbal feminin. Prima dintre acestea va avea loc în deplasare, la Zalău, a doua urmând a se desfăşura în Sala Traian, în compania echipei KZN Slatina, ultima clasată din campionatul intern.

Cine câştigă primul duel?

Primul dintre cele două meciuri pe care campioana României le va juca în următoarea perioadă, cel de la Zalău, care va avea loc miercuri, 29 aprilie, de la ora 18.00, se anunţă a fi şi cel mai dificil.

Deşi HC Zalău nu mai reprezintă o forţă pe plan intern, duelul se anunţă a fi unul al ambiţiilor, dacă e să ne gândim doar la numele celor doi antrenori care se află în acest moment pe băncile tehnice ale celor două grupări: Gheorghe Tadici şi Radu Voina. Fostul selecţioner al echipei naţionale (care s-a aflat timp de două sezoane şi pe banca tehnică a Oltchim-ului) îl va înfrunta aşadar pe cel de azi. Pentru că dispune de un lot mult mai valoros, Radu Voina porneşte însă ca favorit în această confruntare. Până în prezent, între cei doi reputaţi antrenori nu a existat practic nici un duel direct.

Galop de sănătate cu KZN Slatina
• codaşa clasamentului intern joacă duminică, 3 mai, de la ora 11.00, în Sala Traian

La finele săptămânii, mai precis duminică, 3 mai, vâlcencele vor primi, în Sala Traian, vizita echipei KZN Slatina. Meciul va începe la ora 11.00 şi va reprezenta un bun prilej pentru campioana României de a le oferi suporterilor un spectacol handbalistic desăvârşit, bineînţeles presărat cu goluri cât mai multe. În actuala ediţie de campionat, adversara Oltchim-ului nu a strâns decât 3 puncte în cont, graţie unei victorii obţinute în faţa echipei CSM Ploieşti (32-28) şi unui rezultat de egalitate cu Rapid Bucureşti (38-38), oltencele jucând ambele meciuri pe teren propriu. În aceste condiţii, este greu de crezut că ar putea oferi o replică pe măsura campioanei en-titre a ţării.

Valeria Beşe revine pe teren
• complet refăcută după cele două intervenţii chirurgicale suferite toamna trecută, interul echipei Oltchim este anunţată de antrenorul Radu Voina în lotul pentru meciul cu KZN Slatina

Nefolosită nici un meci în actualul sezon, interul Valeria Beşe s-a refăcut complet şi este gata să revină pe teren. Interul echipei vâlcene s-a antrenat normal în ultimele zile, alături de celelalte coechipiere, şi ar putea îmbrăca pentru prima oară în acest campionat tricoul Oltchim-ului în meciul cu KZN Slatina, care va avea loc la finele săptămânii, mai precis duminică, 3 mai. Aşa cum se cunoaşte, Beşe s-a operat de două ori toamna trecută (mai întâi la ligamente, iar apoi la umăr), ambele intervenţii chirurgicale având loc în Germania, la clinica specializată de la Kiel.
Chiar dacă o va utiliza şi în celelalte două partide pe care Oltchim-ul le mai are de disputat în actuala ediţie de campionat, antrenorul Radu Voina spune însă că nu o va convoca pe Valeria Beşe şi la lotul naţional pentru „dubla” cu Belarus, care va avea loc în luna iunie, ce contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din China. „Valeria Beşe nu are prea multe meciuri în picioare, aşa că nu o voi convoca deocamdată la lotul naţional. Pentru partidele cu Belarus am nevoie de jucătoare în formă maximă”, precizează selecţionerul echipei naţionale.
O altă jucătoare indisponibilă de mai mult timp, extrema Adriana Nechita-Olteanu, se află în continuare în perioada de refacere, cel mai probabil urmând a reveni pe teren abia peste două luni, după reluarea pregătirilor pentru viitorul sezon.

Raluca Ivan se căsătoreşte pe 13 iunie

Pivotul echipei Oltchim Rm. Vâlcea, Raluca Ivan (26 de ani), se va căsători sâmbătă, 13 iunie, la Bacău (localitate de unde este originară), cu alesul inimii sale, Ionuţ. Săptămâna trecută, handbalista le-a adresat invitaţii colegelor de club, însă majoritatea acestora urmează a se afla în acea perioadă la lotul naţional, care va disputa barajul de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial din China. Aşa cum se cunoaşte, pentru a fi prezentă la Beijing în decembrie 2009, naţionala României, antrenată de Radu Voina, va trebui să treacă de reprezentativa similară a Belarusului. Meciurile din play-off se vor disputa pe 6-7 (în deplasare) şi respectiv 13-13 iunie (la Bucureşti).
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button