Liga IV

Paşte fericit pentru AS Şirineasa

REALIZARE / Formaţia primarului Săraru a reuşit sâmbătă să se impună pe turneul Sportului, la capătul unui joc frumos, cu ocazii de ambele părţi

Echipa primarului Dan Săraru a ţinut cu tot dinadinsul să câştige meciul cu Sportul pentru a se bucura din plin de sărbătorile pascale. Până la urmă a reuşit, deşi n-a avut o misiune uşoară. Chiar dacă AS Şirineasa a avut prima ocazie de a înscrie, după 10 minute de joc Sportul a preluat conducerea, în urma unei respingeri greşite a apărării oaspete. Adi Greavu, cel mai bun jucător al gazdelor în acest meci, a făcut un stop precis pe piept şi a şutat sec pentru 1-0.

Avantajul echipei lui Neluş Giuran a fost repede anulat, în urma unei greşeli a lui Alin Savu, care-a trimis neglijent balonul înapoi pentru Năstase. Dacian Ivănoiu a profitat de eroarea gazdelor şi a marcat pentru 1-1. La nici două minute după această reuşită, acelaşi Ivănoiu a adus-o pe AS Şirineasa la timona partidei. Socotelile puteau fi încheiate încă din prima repriză, însă Ivănoiu a prelungit suspansul. După cele două goluri marcate, au urmat alte două mari şanse de a perfora poarta adversă, mingea oprindu-se în bara laterală, iar apoi în cea transversală. Ocaziile s-au răzbunat pe finalul primei reprize când Adi Greavu a readus-o în joc pe Sportul printr-un gol de manual: 2-2. Partea secundă a fost la fel de disputată şi de atractivă. Acelaşi joc pe contre şi încă trei goluri. Unul în contul gazdelor şi două în cel al oaspeţilor, reuşite ce au adus toate cele trei puncte formaţiei din Şirineasa. Nedelcu a marcat pentru 3-2, iar Băiaşu pentru 4-2, în urma unui penalti clar scos de Marinescu. La 4-2, jocul părea încheiat. Sportul a continuat, însă, să creadă în şansa sa. Golul de 4-3 din lovitură, marcat de Apostu, a sporit şi mai mult încrederea gazdelor, finalul de meci aparţinându-le. Portarul Mărăcine s-a transformat într-un adevărat înger păzitor pentru AS Şirineasa, intervenind miraculos în câteva rânduri. Astfel, formaţia primarului Săraru s-a putut bucura de succes.
Au evoluat formaţiile:
Sportul Rm. Vâlcea: Băiaşu – A. Pufu, Năstase, Ştefan, Cosma, Marica, Pană, Apostu, Greavu, Roescu, Alin Savu. Au mai jucat: Cîrceag şi Ionescu.
AS Şirineasa: Mărăcine – Băiaşu, Grigore, Negrea, Ad. Fistogeanu, Bădălan, And. Fistogeanu, Rachina, Nedelcu, Marinescu, Ivănoiu. Au mai jucat: Iordache şi Căpătan.

A rămas Sportul fără antrenor?

La înfrângerea Sportului a asistat atât sponsorul Neluş Giuran, cât şi antrenorul Marian Leţa. Acesta din urmă, însă, a urmărit meciul din tribună. Conducerea Sportului a invocat faptul că Marian Leţa s-ar afla în stare de suspendare, dar se pare că altul ar fi motivul pentru care antrenorul a privit meciul de la distanţă. Ideile conducerii administrative nu mai corespund cu cele ale conducerii tehnice, astfel producându-se ruptura între cele două părţi. Dacă Marian Leţa a lăsat să se înţeleagă acest lucru, că nu mai e antrenor la Sportul, Neluş Giuran a încercat să ocolească subiectul, probabil în ideea că lucrurile se vor clarifica până la urmă şi totul va reveni la normal.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button