Diverse

Republicanii vâlceni se comportă bine în campionat

Fotbalul juvenil vâlcean a cunoscut în ultimii ani o creştere valorică semnificativă, acest aspect fiind demonstrat în prisma rezultatelor bune consemnate în speţă în campionatul în care sunt angrenate cele trei mari cluburi care au în componenţă grupe de juniori republicani: CSM Rm. Vâlcea, FC Oltchim şi Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani. În ultima perioadă, aproape că nu există competiţie la care tinerii fotbalişti vâlceni să participe şi nu obţină o clasare cât mai bună.

„Copiii trebuie susţinuţi permanent”

În campionatul republican, juniorii de la FC Oltchim au întâlnit săptămâna trecută, pe teren propriu, pe cei de la FCM Reşiţa. Astfel, în timp ce grupa mare (juniorii A) s-a impus cu 2-0, prin reuşitele lui Răcăreanu şi Dănuleţ, cei mici (juniorii B) nu au reuşit să obţină cele trei puncte puse în joc, pierzând duelul cu 3-1, singurul gol al „chimiştilor” fiind marcat de Tiţoiu.

Antrenorul republicanilor, Marian Deaconescu este încrezător în potenţialul elevilor săi, având toată convingerea că o bună parte dintre ei vor ajunge să evolueze în viitorul apropiat la singura echipă vâlceană prezentă în Liga a III-a.
„În ceea ce priveşte grupa de juniori A, pot spune că sunt mulţumit de rezultatele consemnate în acest sezon competiţional şi, mai ales, de faptul că sunt serioşi şi au înţeles că fiecare joc în parte trebuie tratat cu maximă serozitate. Juniorii cei mari ocupă momentan poziţia a cincia în clasament şi am încredere că în ediţia viitoare de campionat se vor clasa pe podium. De asemenea, acesta este şi obiectivul meu: să ajungem să jucăm la anul în următoarea fază a competiţiei. Rolul nostru ca antrenori este acela de a-i încuraja şi de a-i ajuta să facă pasul la echipa mare. Jucătorii cu experienţă de la FC Oltchim trebuie să aibă răbdare cu ei şi să-i integreze cât mai bine posibil în echipă. Trebuie să apelăm tot mai des la pepiniera proprie, pentru că doar aşa clubul îşi face o imagine bună în rândul iubitorilor de fotbal”, ne-a spus Gicu Deaconescu, care a mai adăugat că grupa de juniori B mai are de căpătat experienţă: „Juniorii B ocupă locul 8. Mai au mult de lucru, însă sunt pe drumul cel bun şi se observă că încep treptat să înţeleagă importanţa unor competiţii oficiale”.

Eşec la juniori A, remiză la juniori B

Tot în cadrul campionatului naţional republican evoluează şi juniorii de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani. Cele două grupe înscrise în competiţie nu au reuşit să se impună în faţa celor de la CSŞ Drobeta Turnu-Severin, juniorii A pierzând cu 2-1, iar juniorii B remizând (3-3), după ce conduceau cu 3-0.
„Grupa mare a făcut cel mai slab meci de la începutul campionatului. Deşi au condus cu 1-0 şi au avut şansa de a obţine maximum de puncte, până la final nu au mai rezistat fizic şi au pierdut duelul. Cei mici au fost şi mai şi. Au condus cu 3-0 şi, când credeau că meciul este ca şi încheiat, au încasat trei goluri şi nu au plecat acasă decât cu un singur punct. Este o diferenţă enormă între jocul de fotbal practicat de cei mici şi cei mari. Copiii sunt foarte imprevizibili şi dacă nu stai tot timpul cu gura pe ei, să le dai indicaţii, te poţi trezi că ai pierdut, chiar dacă ai condus cu 5-0 în ultimele zece minute de joc”, ne-a spus antrenorul Narcis Enăchescu.

„Municipalii”, în drum spre turneul semifinal

Cea mai bună evoluţie în campionatul actual a republicanilor vâlceni o au cei de la CSM Rm. Vâlcea, ambele grupe clasându-se pe locul 2, cu şanse mari de a merge la turneul semifinal. Săptămâna trecută, juniorii B antrenaţi de Cristi Lazăr s-au impus cu 2-1 în partida cu Minerul Motru (prin reuşitele lui Claudiu Popa şi Gabriel Stănică), iar cei juniorii A – pregătiţi de Viorel Ciofâcă – au câştigat fără drept de apel, cu 8-0.
„Ambele grupe au avut o evoluţie admirabilă în această ediţie de campionat, clasându-se în momentul de faţă pe poziţia a doua. Pot spune că avem şanse reale de a merge la turneul semifinal. Miercur avem încă un meci destul de serios, în compania celor de la Jiul Petroşani. Este important să fim concentraţi la fiecare partidă în parte”, ne-a spus Cristi Lazăr.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button