Politica

Trădarea lui Nicolae Vlad Popa, descalificată de pedeliştii vâlceni

Situaţia de la Oltchim pare să-i preocupe în continuare pe mai toţi parlamentarii vâlceni, însă aceştia, în funcţie de partidele din care fac parte, încearcă să tragă spuza pe turta lor. Ultimele săptămâni au fost practic dominate de acest subiect, în condiţiile în care managerul general Constantin Roibu a încercat la Bruxelles să-i convingă pe reprezentanţii Comisiei Europene că trebuie să aprobe conversia în acţiuni a datoriilor.

Bulacu se dezice de atitudinea europarlamentarului PD-L

Primvicepreşedintele PD-L Vâlcea, Romulus Bulacu a venit la finele săptămânii trecute cu o serie de precizări cu privire la Oltchim, ţinând să ia poziţie faţă de atitudinea colegului său de partid, europarlamentarul Nicolae Vlad Popa, cel care a susţinut la Comisia Europeană petiţia adresată de grupul PCC împotriva intereselor celei mai importante societăţi vâlcene.

Vă reamintim că Popa s-a situat de partea grupului PCC, susţinând că iniţiativa Oltchim nu reprezintă altceva decât un ajutor de stat mascat. Mai mult decât atât, Popa este suspectat că în trecut a fost avocatul celor de la PCC. În ediţia precedentă, am publicat petiţia PCC, pe care apare numele lui Nicolae Vlad Popa. Vă reamintim că deputatul PSD, Aurel Vlădoiu a luat poziţie faţă de gestul europarlamentarului PD-L, acuzându-l pe acesta că acţionează împotriva intereselor statului român. De altfel, Popa nici nu mai apare pe lista de candidaţi a PD-L pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, mai multe surse afirmând chiar că i-a fost retrasă susţinerea tocmai din pricina acţiunilor sale.
Aşadar, Bulacu a condamnat atitudinea lui Popa iar într-o recentă conferinţă de presă, a precizat că gestul acestuia nu reprezintă şi poziţia PD-L. „Nicolae Vlad Popa este un avocat care a avut o poziţie singulară, sigur, contestată de partid, ţinând cont de faptul că nu a mai primit loc pe lista pentru europarlamentare. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Din punctul nostru de vedere, al parlamentarilor şi liderilor vâlceni ai PD-L, este aceeaşi situaţie. Încă o dată, cazul lui Popa este izolat şi lipsit de importanţă, în opinia mea”, a declarat Romulus Bulacu.

Conlucrare

La rândul său, deputatul PD-L Sorin Zamfirescu a apreciat modul în care parlamentarii vâlceni au înţeles să colaboreze întru rezolvarea problemei Oltchim. Acesta a recunoscut meritele lui Aurel Vlădoiu şi Emilian Frâncu, în calitatea lor de iniţiatori ai Legii Oltchim, însă a ţinut să precizeze că votul primit de acest act normativ în comisiile de Industrii şi Buget-Finanţe se datorează şi aportului celorlalţi parlamentari, indiferent de partidele pe care le reprezintă. „În Comisia de Buget-Finanţe, cel mai îndârjit adversar al legii a fost chiar preşedintele. Până la urmă, legea a trecut cu un vot rezonabil, 10-4. Prima etapă este deja rezolvată. Important este că se poate modifica substanţial capitalul social, astfel încât acţionarul minoritar să aibă rolul pe care îl merită”, a spus Zamfirescu. Acesta nu a uitat să sublinieze şi schimbarea de macaz a ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, care a recunoscut importanţa Oltchim, în special în ceea ce priveşte exportul.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button