Alte sporturi

Voleibalistele de la CNMB merg şi la turneul final de cadete

PERSEVERENŢĂ / La scurt timp după calificarea echipei de junioare la turneul final al Campionatului Naţional de volei feminin, aceeaşi performanţă s-a realizat şi la nivel de cadete

Sportivele pregătite de antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit la secţia de volei din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au participat recent la turneul semifinal al Campionatului Naţional de cadete, care s-a desfăşurat chiar la Rm. Vâlcea, în Sala Capela. Din cele şase echipe calificate la această competiţie s-au prezentat doar cinci, CSŞ 5 Bucureşti fiind absentă. „Aflându-ne într-o perioadă mai dificilă, probabil că gruparea celor din Capitală nu a mai venit din motive financiare. Turneul a fost oricum unul foarte greu, dar spre bucuria noastră am reuşit să ne calificăm”, ne-a declarat Nicoleta Mărgărit.

Victorie după victorie

Vâlcencele au întâlnit în primul meci echipa Clubului Sportiv Şcolar Buzău, o trupă foarte experimentată, în faţa căreia fetele de la CNMB au reuşit să se impună cu scorul de 3-1. În următoarea confruntare, vâlcencele au trecut categoric şi de voleibalistele de la CSŞ Iaşi, cu 3-0. A treia partidă, cu CSŞ – LPS Slatina a fost cea mai dificilă, dar la final tot sportivele vâlcene au ieşit victorioase (3-2). „De departe, a fost cel mai greu meci. Am avut momente în care nici măcar nu mai speram că fetele vor câştiga. Echipa din Slatina ne-a creat cele mai mari probleme deoarece singura lor şansă de calificare o reprezenta victoria în meciul cu noi. În schimb, fetele noastre, chiar dacă ar fi pierdut acest joc, mai aveau o şansă dacă obţineau victoria în următoarea partidă, lucru ce oricum s-a şi întâmplat”, a spus antrenoarea Nicoleta Mărgărit.
În ultimul meci, sportivele de la CNMB au înfruntat CSŞ Tulcea, echipă de care au trecut fără nici un fel de dificultate, iar scorul final vorbeşte de la sine despre acest lucru (3-0). „Probabil şi datorită faptului că am reuşit să ne impunem în partida precedentă, în cea mai dificilă dispută a turneului, fetele s-au descătuşat şi au defilat în faţa echipei din Tulcea, pe care am învins-o categoric”, a menţionat Nicoleta Mărgărit.

„Întreaga echipă s-a remarcat”

Aantrenoarea fetelor de la CNMB ne-a precizat ulterior numele sportivelor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate şi câteva lucruri despre ele: „În mod sigur s-a văzut că fetele au dat pe teren ce au avut mai bun şi consider că întreaga echipă s-a remarcat pe parcursul semifinalei. Remarcatele au fost Simona Bârzan – cea mai completă jucătoare a turneului; Monica Grigoraş – ca de obicei, a avut un serviciu de excepţie; Mădălina Bălănoiu – căpitanul echipei şi coordonatorul de joc, cea care întotdeauna reuşeşte să îşi surprindă adversarele; Nicoleta Craioveanu – cea mai scundă jucătoare, a dovedit din nou că se poate mobiliza foarte bine; Elena Drăghici – o contribuţie foarte mare în primul meci, cu CSŞ Buzău; Bianca Firan – cea mai tânără participantă, născută în 1995, care m-a surprins prin faptul că a făcut foarte puţine greşeli având în vedere că se află abia la prima participare într-o astfel de competiţie”. Alături de sportivele menţionate au mai activat alte patru tinere voleibaliste de perspectivă. Este vorba despre Ştefania Iepure, Loriana Daşoveanu, Roxana Băran şi Andreea Buda.
Pe data de 7 aprilie, la sediul FR Volei din Bucureşti va avea loc o şedinţă în cadrul căreia se va stabili echipa organizatoare a turneului final din intervalul 29 aprilie – 3 mai.
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button