Diverse

„Municipalii”, „italieni” şi la republicani

IN EXTREMIS / Precum echipa de seniori a CSM-ului, juniorii republicani s-au impus la ambele grupe la limită, cu scorul de 1-0

A fost un week-end de foc pentru Clubul Sportiv Municipal. La seniori, în Liga a II-a, echipa lui Artimon a dat piept cu FC Drobeta Turnu Severin, meciul fiind considerat unul dintre cele mai atractive ale rundei, iar juniorii republicani au avut de disputat derby-ul cu FCM Reşiţa. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că în aceste zile terenul sintetic din Zăvoi a găzduit şi „Cupa Hagi”, „regele” fiind şi el prezent pe „Municipal”, atunci putem spune că a fost cel mai important week-end pentru clubul prezidat de Alin Trandafir. Pe cât de important, pe atât de norocos pentru „municipali”, care au obţinut succese pe linie, atât la seniori, cât şi la juniori. Iar întâmplarea a făcut ca toate cele trei meciuri disputate să se încheie cu victorii la limită pentru echipele din Zăvoi, mai exact cu 1-0, un „scor italienesc”, după cum şi-a căpătat, de-a lungul timpului, denumirea.

Pentru juniorii antrenaţi de Viorel Ciofîcă duelul cu FCM Reşiţa prezenta un interes destul de mare, însă nu era neapărat un meci crucial. Dacă oaspeţii învingeau, ajungeau la egalitate de puncte cu „municipalii”, adică pe locul 2, cel ce duce la turneul semifinal. Elevii lui Ciofîcă au avut, însă, şansă, câştigând meciul în minutul 92, atunci când Paşoi a înscris singurul gol al întâlnirii. Rezultatul a fost dublat de juniorii B ai CSM-ului, antrenaţi de Cristi Lazăr, reuşita lui Stănică liniştind atmosfera în tabăra gazdă încă din prima repriză, la 1-0 încheindu-se, de fapt, şi partida. Aici, la grupa a doua, duelul a avut o mai mare importanţă întrucât s-au înfruntat locurile 2 şi 3 din campionatul de juniori republicani. Dacă rezultatul ar fi fost altul decât cel consemnat, atunci elevii lui Lazăr ar fi tremurat serios până la finalul sezonului, fiind nevoiţi să depindă de jocul rezultatelor. Aceste victorii, însă, menţin CSM-ul, la ambele grupe, cu şanse reale de a ajunge la turneul semifinal. Oficialii celor două echipe sunt încrezători că au scăpat de ce-a fost mai greu, iar de acum înainte totul stă în mâna lor. Săptămâna viitoare „republicanii” vor juca în deplasare cu Pandurii Tg. Jiu, iar apoi vor reveni pe teren propriu pentru alte două partide, cu Minerul Motru şi apoi Jiul Petroşani. 

 „Chimiştii”, mai buni decât drăgăşenenii

După runda disputată săptămâna trecută, când au câştigat la ambele grupe, juniorii republicani ai Colegiului Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani prinseseră curaj. S-au gândit că ar putea repeta figura şi pe terenul Oltchim-ului, dar au plecat până la urmă învinşi din Râmnic. Ambele partide disputate pe terenul Armata s-au încheiat la scorul de 2-0 pentru gazde. După o primă repriză „albă”, „chimiştii” au pus piciorul pe acceleraţie în partea a doua a întâlnirii, Statie şi Oanţă aducând victoria Oltchim-ului. Juniorii B şi-a respectat ceva mai bine sarcinile de joc, spulberând din emoţii încă din prima repriză când Tiţoiu a adus-o pe FC Oltchim în avantaj. Ciobanu a stabilit în al doilea mitan scorul final al partidei, de 2-0 pentru trupa pregătită de Marian Deaconescu, antrenorul Oltchim-ului încheind astfel într-un ton optimist un week-end care a fost bun doar pe jumătate. Echipa de Liga a III-a a pierdut la limită cu liderul seriei, la capătul un joc bun practicat de elevii săi, AS Mihăeşti a cedat şi ea în faţa celor de la Dinamo Rm. Vâlcea, singura bucurie deplină pentru Deaconescu venind de la „republicani”, care-au câştigat duelul cu Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button