Diverse

Cine merge la turneul zonal?

AMBIGUITATE  / Campioana de juniori a Ligii a IV-a ar putea să nu meargă la turneul zonal, în locul acesteia urmând a reprezenta judeţul ocupanta locului 2

Campionatul de juniori al Ligii a IV-a părea să se fi încheiat încă de la finalul turului. Mai întâi sub comanda lui Cristi Lazăr, iar apoi cu sprijinul antrenorului Emil Ciulei, juniorii CSM-ului au defilat în acest sezon, încheind prima parte a sezonului la o diferenţă destul de mare faţă de următoarea clasată. Avantajul luat de „municipali” a dezarmat celelalte echipe din prima jumătate a clasamentului, care-au plecat la drum cu gândul la câştigarea titlului în Liga a IV-a. Dezamăgirea s-a transformat, însă, în ultima perioadă, în speranţă pentru oficialii echipelor de juniori de la Liga a IV-a. Asta după ce în ultimele săptămâni a circulat zvonul că, din motive obiective, CSM Rm. Vâlcea ar putea spune pas turneului zonal.

După cum ne-a spus şi conducerea CSM-ului, în speţă şeful Centrului de Copii şi Juniori al CSM-ului, Gabriel Mangalagiu, şi preşedintele clubului din Zăvoi, Alin Trandafir, din echipa de juniori care activează în campionatul Ligii a IV-a fac parte jucători legitimaţi la FRF, care participă în competiţia destinată „republicanilor”. Iar regulamentul, din câte se pare, nu permite ca un astfel de sportiv să poată evolua la un turneu zonal destinat echipelor de juniori de la Liga a IV-a, campioane ale unui judeţ sau altul. În acest condiţii, CSM-ul, ca şi câştigătoare a Ligii a IV-a la juniori, ar fi nevoită să se prezinte la turneul zonal cu jucători mult mai mici ca vârstă, născuţi în 1995. Ori acest lucru ar implica o luptă dezechilibrată, din care vâlcenii n-ar avea de câştigat.
Astfel, nu este exclus ca la turneul zonal din vară, la care vor participa în total patru campioane de juniori din Liga a IV-a ale judeţelor din apropierea Vâlcii, AJF-ul să fie reprezentat de ocupanta locului 2, adică de Minerul Berbeşti, dacă s-ar încheia acum campionatul, şi nu de CSM, cea care va câştiga campionatul, după se preconizează. Lupta pentru poziţia secundă este, însă, strânsă, diferenţa dintre locul 2 şi locul 9 fiind posibil de recuperat. Lotru Brezoi, AS Şirineasa, Sportul şi Dinamo ar putea, în condiţiile expuse mai sus, să ajungă la turneul zonal.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button