Liga IV

Un punct şi totul pare posibil!

SPERANŢĂ / Remiza obţinută la Brezoi a dat încredere formaţiei din Zătreni că se va putea menţine în „Elită”

Pentru gruparea pregătită de Constantin Pîrîianu şi Păun Staicu, Olteţul Zătreni, meciul de la Brezoi, cu Lotru din localitate, era crucial. Cu un singur punct obţinut în retur, Olteţul părea condamnată la retrogradare. Însă, săptămâna trecută totul a decurs în favoarea echipei din Zătreni. Chiar dacă Olteţul a plecat învinsă de la Şirineasa, Conexin, principala sa contracandidată din lupta pentru evitarea retrogradării, a pierdut şi ea, la fel şi Victoria Frânceşti sau Inter Rm. Vâlcea, ultima dintre acestea decizând chiar să se retragă din campionat. Dacă aceeaşi soartă o va avea şi Sportul, iar Ghecon va promova în Liga a III-a, atunci calculele pentru Olteţul sunt mult mai simple. O singură echipă va mai retrograda în aceste condiţii, care pare a fi Victoria Frânceşti.

Toate acestea nu pot fi, însă, trecute, decât la capitolul supoziţii, aşa că Olteţul a încercat să redreseze situaţia de una singură, fără ajutorul cuiva. Deşi şi-a dorit toate cele trei puncte din confruntarea cu Lotru, Olteţul nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul decât pe jumătate, remizând la Brezoi. Zătrenarii au plecat încă din debutul partidei în dezavantaj, gazdele deschizând scorul prin Trăistaru. Aşezându-se la timona partidei încă din start, Lotru a crezut că va avea o misiune uşoară, aşa că a redus „motoarele”, intervenind oarecum şi auto-mulţumirea, după cum ne-a informat antrenorul Grossu. Brezoienii au continuat, totuşi, să deţină controlul pe teren. S-a întâmplat asta până prin minutul 60 când Păun Staicu, în urma unui corner bine executat, a restabilit egalitatea. La 1-1 s-a şi încheiat meciul, finalul partidei aducând doar o accidentare a lui Laurenţiu Vâlcu şi o eliminare în tabăra gazdelor a marcatorului Lotrului, Dragoş Trăistaru, pentru o lovire cu cotul. Jucătorul Olteţului a ajuns la spital în urma unei comoţii suferite după un contact dur cu adversarul.

„Dacă pierdeam la Brezoi, retrăgeam echipa din campionat”

Olteţul a jucat la Brezoi cu „sabia deasupra capului”. Deşi a atenţionat în câteva rânduri că va retrage echipa din campionat, primarul Constantin Liţoiu din Zătreni le-a mai oferit şanse jucătorilor Olteţului de a redresa situaţia. Cum însă nimic nu s-a schimbat, fraţii Herăscu şi compania mergând din rău în mai rău, acesta a pus piciorul în prag săptămâna trecută. „Le-am spus că de data asta nu mai merge şi voi retrage echipa din campionat, pentru că nu are rost să mai cheltuim nişte bani, dacă vom retrograda oricum. Dacă pierdeau la Brezoi şi nu s-ar fi creat această situaţie, oarecum favorabilă nouă, prin retragerea Inter-ului din campionat, aş fi retras echipa din campionat”, ne-a mărturisit Liţoiu.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button