Liga IV

Se limpezesc apele în Liga a IV-a?

În etapa intermediară, de miercuri, 25 martie, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea şi Sportul Rm. Vâlcea, echipele de pe locurile 2 şi, respectiv, 3 în Liga a IV-a au pierdut şi mai mult contactul cu lidera la zi, FC Ghecon Lăpuşata. Băieţii lui Laurenţiu Mustăţea au obţinut doar un rezultat alb la CSM Drăgăşani, iar trupa lui Neluş Giuran a pierdut duelul cu Cozia Călimăneşti. În aceste condiţii, antrenorul liderei, Emil Popescu, poate să stea ceva mai relaxat şi să pregătească echipa pentru meciul de baraj pe care îl va susţine în vară.

De la 1-5 la… 6-6

Doar un singur meci a atras mai mult atenţia în cadrul „intermediarei”, prin prisma rezultatului consemnat după încheierea partidei. 6-6, precum zarurile cele mai dorite la table. Aşa a arătat rezultatul final pe care AS Mihăeşti l-a înregistrat pe teren propriu, în compania celor de la  CSM II Rm. Vâlcea.

La un moment dat, elevii lui Cristi Bora conduceau cu 5-1, însă portarul Laurenţiu Brănescu a fost eliminat de pe teren, în minutul 65, când antrenorul efectuase deja toate schimbările posibile. Bora nu a mai avut altă alternativă decât să trimită în poartă pe unul dintre jucătorii săi, pe Datcu, care însă nu s-a putut ridica la valoarea goal-keeper-ului curtat de cele mai mari echipe din ţară. Astfel, până la final, băieţii lui Marian Deaconescu aveau să treacă peste diferenţa de patru goluri şi să mai marcheze de cinci ori, stabilind scorul final la 6-6.

Cozia uimeşte oamenii de fotbal

Revelaţia acestui retur de campionat, Cozia Călimăneşti, a demonstrat încă o dată că merită să fie încadrată în careul de aşi al Ligii a IV-a. Echipa antrenată de Gabi Mangalagiu a câştigat cu 3-1 duelul cu trupa sponsorizată de Neluş Giuran, anunţându-se pentru campionatul viitor o veritabilă forţă în cursa pentru promovare în Liga a III-a. Rezultatul final l-a nemulţumit atât de mult de Giuran, încât acesta a fost pe punctul de a-şi retrage sprijinul financiar acordat campioanei judeţului, din urmă cu două sezoane. Se vorbea la finele săptămânii trecute că Sportul va avea soarta celor de la Inter Rm. Vâlcea: adică se va retrage din campionat. Se pare totuşi că lucrurile nu vor fi chiar aşa, iar Sportul ar putea face până la urmă saltul în următorul eşalon competiţional. Cine ştie! Asta poate până la următorul eşec.

O altă faţă a Victoriei

Minerul Berbeşti s-a impus lejer în faţa camarazilor lui George Popolan (5-1), iar Inter a jucat şi… a pierdut cu 4-0 ultimul meci pe care îl vor juca în acest campionat, în faţa celor de la Posada Perişani. Asta chiar dacă portarul Rafael Cherăscu a făcut tot posibilul ca echipa să plece dintre munţi cu un rezultat favorabil, având în nenumărate rânduri câteva parade salvatoare. Însă nu a putut ţine piept „rafalei” de şuturi de poartă ale celor de la Posada Perişani. Un alt aspect notabil îl reprezintă evoluţia celor de la Victoria Frânceşti, grupare ce a primit în tur 100 de goluri şi care se anunţa şi de pentru cea de-a doua parte a competiţiei „petarda” campionatului. Până acum, echipa lui Nicu Strâmbeanu a luptat cot la cot cu adversarele din ligă, având şanse relativ mari să obţină o victorie în acest sezon competiţional.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button