Liga V

Ilie Boiangiu, preşedinte la două echipe

INEDIT / Primarul comunei Grădiştea este în „acte” la două echipe din Liga a V-a: Olteţul Alunu şi Ştiinţa Grădiştea

Fotbalul a fost mereu una dintre pasiunile principale ale actualului primar al comunei Grădiştea, liberalul Ilie Boiangiu. „Mi-a plăcut fotbalul încă de pe vremea când eram copil. Am practicat acest sport, iar după ce a trebuit să pun ghetele în cui nu am putut sta departe de fenomen”, spune edilul. Astfel, puţină lume cunoaşte faptul că, în trecut, pe vremea când Boiangiu lucra la Exploatarea Minieră din Alunu s-a ocupat şi de echipa de fotbal Olteţul din localitate, împreună cu Bucur Rădulescu. După ce a devenit primar, în 2004, Ilie Boiangiu a fost omul care a revitalizat fotbalul din comuna Grădiştea. „Au fost câţiva ani în care la Grădiştea nu a mai existat o echipă de fotbal.

În 2004, după instalarea în funcţie, am ţinut să reînfiinţez o asemenea echipă la Grădiştea. Din vara anului 2005, Ştiinţa participă şi în campionatul organizat sub egida AJF Vâlcea. Cât priveşte alcătuirea lotului, majoritatea jucătorilor tineri pe care i-am avut la Olteţul Alunu, echipă care nu a mai existat o perioadă, i-am transferat la Ştiinţa. Acum, aceştia s-au întors la Alunu, iar unii dintre ei sunt fotbalişti de bază la Olteţul”, afirmă Ilie Boiangiu..
În prezent, Olteţul Alunu nu mai este susţinută financiar de către Exploatarea Minieră, primăria din localitate fiind cea care a preluat cheltuielile legate de echipa de fotbal. La Alunu nu s-a mai produs însă şi o schimbare la nivelul conducerii, astfel că Ilie Boiangiu este în prezent în „acte” la două echipe din Liga a V-a: Olteţul Alunu şi Ştiinţa Grădiştea, un fapt inedit în fotbalul judeţean. „E treaba celor din Alunu dacă nu au refăcut actele echipei între timp. Oricum, acest lucru nu are prea multă importanţă la acest nivel, unde nu se poate vorbi de blaturi sau alte jocuri de culise”, a încheiat Boiangiu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button