Liga IV

Împartirea Diviziei D în doua serii ar duce la scaderea valorii competitiei

Cei de la Tineretul Diculeşti sunt de părere că

Împărţirea Diviziei D în două serii ar duce la scăderea valorii competiţiei

* ei mai regretă, încă, modul în care au fost eliminaţi din Cupă

  Chiar dacă jucătorii şi conducerea echipei proaspăt promovată în eşalonul de elită judeţean recunosc că nu se aşteptau să fie atât de diferit, atât de ridicat nivelul la „D”, noi putem spune, după evoluţia din tur, că nu au fost atât de surprinşi pe cât pare. Pentru prima participare, până acum s-au descurcat onorabil, încheind turul de campionat înaintea unor formaţii cu oarecare experienţă la acest nivel. De asemenea merită apreciate eforturile depuse atât de jucători, cât şi de conducere, pentru a evolua în competiţiile organizate de AJF Vâlcea. Majoritatea jucătorilor legitimaţi la Tineretul Diculeşti, mai exact 10 la număr, vin de la Craiova. Ori, în această situaţie, ce mai e de spus. Mai poate avea cineva pretenţii  la rezultate excepţionale după toată bunăvoinţa de care dau dovadă? În plus, după ce că deplasările sunt lungi, meciurile de „acasă”, până se va aduce baza proprie, din Diculeşti, la standardele cerute, le vor juca tot în deplasare, pe terenul de la Bălceşti. Cu toate aceste probleme, ţinta este clară: „chiar dacă cei de la Pesceana au luat un avans considerabil, sper să ne revenim în retur şi să recuperăm pentru a termina în prima jumătate. Vizăm locul 8 sau 9”, ne-a spus preşedintele Ion Marian. Pentru a realiza acest lucru, pentru retur au mai racolat alţi 4 jucători: Barbu, Dobre, Păun şi Dunavăţu. Diculeştenii sunt, în general, mulţumiţi de competiţie, dar cu unele amendamente: „am auzit că au fost nişte discuţii pentru reintroducerea campionatului de juniori. Noi ne dorim să rămână ca şi până acum, cu obligativitatea introducerii în teren a celor doi tineri sub 20 de ani. Nu văd scopul organizării unui campionat destinat juniorilor pentru că, oricum, cine are juniori îi bagă în teren. Dacă se va întâmpla totuşi aşa, probabil mai rămân vreo 5 echipe”.

Referitor la împărţirea Diviziei D în două serii pe criterii geografice, cei de la Diculeşti ne-au spus: „Chiar dacă poate suntem cei mai îndreptăţiţi să cerem împărţirea Diviziei D în două serii datorită distanţei considerabile la care ne aflăm faţă de celelalte echipe angrenate în competiţie, nu ştiu dacă ar fi varianta cea mai bună. Ar fi mai bine dint-un punct de vedere ce priveşte aspectul financiar. Dar ar scădea nivelul. Avem exemplul de la «Onoare» unde competiţia nu mai e la fel de echilibrată şi disputată. Vă spunem din propria experienţă. Noi avem un fond de jucători comuni cu Vilarossa Laloşu (6 de la noi şi 6 de la ei) şi astfel jucăm sâmbăta la «D» şi duminica la «Onoare»”

 

„Am fi putut să ajungem noi în semifinale”

 
Gruparea susţinută de primarul Dan Săraru, AS Şirineasa, s-a calificat în sferturi graţie unei neînţelegeri între secretariatul AJF şi Tineretul Diculeşti. Cel puţin aşa susţine Ion Marian, preşedintele şi jucătorul grupării ce se află la prima participare în Divizia D. „Am fi putut să ajungem şi noi să jucăm semifinalele. Dar s-au făcut nişte încurcături. Încă mai regretăm, dar faptul e consumat, nu mai avem ce face. Noi am anunţat la AJF că nu putem juca la data la care eram programaţi pentru că terenul era inundat şi doream amânarea. L-am sunat, cred că de 10 ori pe domnul Boharu, dar nu am reuşit să dăm de dumnealui pentru a clarifica situaţia”, ne-a spus reprezentantul formaţiei din localitatea aflată la interferenţa cu judeţul Dolj. 
Ion Boharu, ex secretarul AJF a răspuns acuzelor care i s-au adus: „Nu credeam să fie aşa neserioşi. Adevărul e că ei nu au vrut să joace. S-au plâns prin telefon că n-au bani să joace, că Primăria (n.r. – Diculeşti) nu-i ajută. Au mai invocat şi impracticabilitatea terenului. Noi am avut toată bunăvoinţa. Li s-a propus să joace la Bălceşti, Laloşu şi Şirineasa, dar au refuzat. Ne-au transmis prin fax că „nu dorim să fim reprogramaţi în 10 zile. Ulterior li s-a adus la cunoştinţă omologarea rezultatului şi nu au făcut nici o contestaţie. Am vorbit la telefon atât cu unul dintre fraţii care se ocupă de echipă, cât şi cu vicepreşedintele Armand Cupăreanu”.

În ajutorul celor din Diculeşti a sărit şi vicepreşedintele Pintilie care a l-a combătut pe Boharu: „Au dreptate băieţii ăştia de la Diculeşti. Eu am fost de faţă când Boharu i-a spus lui Constantin despre cele petrecute. Preşedintele a cerut faxul şi după ce l-a citit i-a spus lu’ Boharu să programeze meciul. Dar el nu mai putea face nimic după ce îl anunţase pe Săraru că nu se mai joacă meciul. Apoi Contantin i-a spus «tu le-ai făcut, tu să le descurci». Şi asta e toată povestea cu Diculeşti- Şirineasa”. Din toate cele spuse constatăm că adevărul e undeva la mijloc. Din această poveste doar AS Şirineasa a avut de câştigat care, fără a depune nici cel mai mic efort, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, iar acum a trecut deja de această fază şi va juca semifinalele. Oricum, despre acest subiect, al accederii echipei din Şirineasa în sferturile de finală ale Cupei, vom mai vorbi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button