Liga IV

Trupa lui Vasile Ilinca a capotat la o echipa din „Onoare”

Topologul N. Bălcescu – Minerul Berbeşti 3-2 (după prelungiri)

Trupa lui Vasile Ilinca a capotat la o echipă din „Onoare”

 * gazdele s-au impus după două reprize de prelungiri * la finele celor 90 de minute de joc, scorul era egal (1-1)

 

   După ce a renunţat la organizarea meciului din sferturile Cupei României – aşa cum a rezultat la tragerea la sorţi făcută de AJF – Minerul Berbeşti a fost nevoită să suporte „pe pielea ei” umilinţa eliminării din această competiţie. Lideri într-una dintre seriile Diviziei „Onoare”, cei de la Topologul Nicolae Bălcescu nu s-a predat deloc în faţa mult mai valoroşilor jucători pregătiţi de Vasile Ilinca.

Favoriţi doar o jumătate de repriză

Primele ocazii periculoase ale meciului au apărut, aşa cum era de aşteptat, la poarta gazdelor, berbeştenii vrând parcă să tranşeze încă din start soarta meciului. Una dintre acestea l-a avut în prim plan pe Meilă, dar acesta a şutat telefonat, pe jos, iar portarul M: Badea a reţinut cu siguranţă. Avea să fie singura intervenţie izbutită în acest meci de M. Badea, pentru că, peste câteva minute, la lovitura liberă executată splendid de B. Nica, în tentativa de a respinge balonul care intra în plasă, portarul titular al celor de la Topologul s-a lovit cu capul de bară şi nu a mai putut relua partida. 1-0 pentru Minerul Berbeşti aşadar, iar în poarta gazdelor a intrat Gh. Roman, o improvizaţie care până la urmă avea să fie şi cheia victoriei. Puţină lume ştie că D. Roman a început ca portar fotbalul, fiind în perioada junioratului printre cei mai talentaţi din Vâlcea, iar acest lucru s-a văzut şi duminica trecută, când s-a descurcat foarte bine în câteva momente dificile pentru echipa sa. Imediat după golul primit, fotbaliştii de la Topologul s-au aruncat în atac, dar Cruceru, Borcan şi Mazilu s-au bâlbâit în faţa buturilor adverse sau mingile lor au fost respinse de portarul V. Marinescu. Prima repriză s-a încheiat cu o nouă lovitură liberă executată de acelaşi B. Nica, dar de data aceasta mingea a ricoşat din teren a lovit bara transversală şi-a ieşit afară.

Berbeştenii au picat fizic după pauză

La reluare, când se părea că gazdele vor pica fizic, datorită lipsei de antrenamente şi a perioadei de inactivitate din această iarnă, s-a întâmplat exact invers. Cei care-au acuzat mai mult oboseala au fost tinerii jucătorii ai echipei Minerul Berbeşti. Au fost puţine momentele în care aceştia au mai putut lega câte ceva pe teren, iar de acest lucru au profitat din plin cei de la Topologul. După două ratări monumentale ale lui D. Roman şi R. Călinoiu, avea să vină şi egalarea, care-a purtat semnătura golgeterului Mazilu, din nou providenţial la o fază creată de Cruceru, un fotbalist complet, care s-a făcut între timp şi arbitru: 1-1. Mai mult decât atât, căpitanul V. Badea putea înscrie golul victoriei, însă de fiecare dată mingea trimisă spre poartă de acesta a fost respinsă de fundaşii Minerului. Deşi au mai încercat câte ceva în ofensivă, oaspeţii s-au lovit de-o linie de fund ermetică, formată din Ed. Rachina, I. Ilinescu şi Căt. Păunescu, care-a recuperat şi-a degajat tot ce era posibil. 1-1 după 90 de minute.

S-a intrat astfel în prelungiri, iar gazdele au continuat iureşul şi în cele două reprize de prelungiri. Mai proaspeţi, cei de la Topologul N. Bălcescu au „lovit” primii. Un şut trimis de la peste 25 de metri de R. Călinoiu avea să-i aducă în avantaj pe gazde în minutul 95 (2-1). Totuşi, berbeştenii au avut forţa să restabilească egalitatea cu puţin timp înainte de finele primei reprize de prelungiri prin Negoi. În ultima repriză a prelungirilor s-a jucat pe contre şi când nimeni nu se mai aştepta, Mazilu a adus calificarea pentru Topologul N. Bălcescu, cu un gol venit în urma unei faze dubioase, în care oficialii oaspeţilor au reclamat o posibilă poziţie de ofsaid la atacantul gazdelor.

 

Vasile Ilinca: „Ruşinos!”

 

La finalul partidei, Vasile Ilinca, antrenorul de la Minerul Berbeşti nu avea cuvinte pentru a explica înfrângerea elevilor săi: „E ruşinos ce s-a întâmplat astăzi! Ne vom reveni rapid şi vom aborda cu alte forţe campionatul”. În returul Diviziei D, formaţia berbeşteană urmează să joace acasă cu Cozia Călimăneşti şi-n deplasare la Flacăra Horezu, iar oficialul Mihai Manea apreciază că echipa sa poate avea un cuvânt greu de spus în acest sezon.

 

Au evoluat echipele:

 

Topologul N. Bălcescu: M. Badea (Gh. Roman) – Rachina, Păunescu, I. Ilinescu, V. Badea, Cruceru, Borcan (Băiţă), Tătuţ (B. Ilinescu), D. Roman, Călinoiu, Mazilu.

Minerul Berbeşti: V. Marinescu – P. Grigore, Buliman, S. Petrescu (Bârdăcel), Mihalcea, Vladu (Manta), Purcaru (Cl. Badea), B. Nica, Meilă (Negoi), Vlădoiu, Gârlă.

Au arbitrat: Laurenţiu Mosor, la centru, ajutat la cele două linii de Roxana Glăvan şi Raluca Ceauşu. Observator AJF: Grigore Tomoiagă.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button