Liga Nationala

Vâlcencele se încoronează campioane în Giuleşti!

Cu doar câteva zile înaintea meciului tur pe care Oltchim-ul îl va juca în sferturile Cupei Cupelor la Koprivnica, „invincibila armată” a lui Gheorghe Tadici se deplasează marţi, 13 martie, în Giuleşti, pentru o confruntare în care nu se pune decât problema scorului. La o singură întrebare este greu de găsit răspunsul: cine va avea onoarea de a desface sticla de şampanie după succesul care va consfinţi şi matematic câştigarea celui de-al 13-lea titlul de campioană naţională pentru echipa vâlceană.  
Altfel, staff-ul tehnic încearcă să trateze meciul cât se poate de serios. Iar Tadici spune că nu va menaja nici o jucătoare în faţa Rapidului:  „Intenţionez ca jucătoarele care vor merge să joace la Koprivnica să intre în teren şi cu Rapidul. Sigur că fetele resimt o oarecare oboseală, dar am încercat în ultima perioadă să le dozăm eforturile. Nu am luat câteva jucătoare în turneul naţionalei din Polonia, iar în ultimul meci cu HCM Baia Mare am jucat cu o echipă în prima repriză şi cu o alta în cea secundă”.

Titlul naţional vine mai devreme decât era preconizat
Eşecul cu totul şi cu totul nescontat al echipei Rulmentul Braşov pe teren propriu în faţa „U” Jolidon Cluj-Napoca (31-33) face ca titlul naţional să fie tot mai aproape de Vâlcea. Astfel, dacă până acum calculul făcut de oficialii clubului Oltchim indica săptămâna trecută că matematic, Tadici şi elevele sale pot deschide şampania după meciul cu „U” Timişoara, laurii celui de-al treisprezecelea titlu din istorie sunt la doar 60 de minute. Cu opt puncte avans faţă de echipa de la poalele Tâmpei şi cu avantajul rezultatelor directe, vâlcencele nu mai au nevoie decât de o victorie. În acest sens, dacă se vor impune în cea de-a 22-a rundă în Giuleşti, elevele lui Gheorghe Tadici se pot felicita deja pentru cucerirea titlului naţional şi chiar pot sărbători evenimentul pe drumul de întoarcere.

Al 13-lea trofeu, cucerit într-o marţi şi-ntr-o zi de 13!
Oltchim Rm. Vâlcea a câştigat ultimul titlul naţional, cel de-al 12-lea, în urmă cu cinci ani, în 2002, cu Mariana Târcă pe banca tehnică. De atunci, echipa noastră l-a căutat cu disperare şi pe cel de-al 13-lea, dar acesta a întârziat să apară. Chiar s-a spus că la mijloc ar fi şi o chestie de superstiţie, cifra 13 fiind una cu ghinion pentru Oltchim. A trebuit iată să vină Tadici de la Zalău şi o echipă de aur pentru a se rupe în sfârşit acest ghinion. Şi superstiţiile abia acum încep: meciul cu Rapid, în urma căruia vâlcencele se pot încorona campioane pentru a treisprezecea oară se joacă într-o marţi (e zi cu ghinion pentru unii, nu-i aşa?), 13 (!!!) martie. Ca să vezi!
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button