Liga V

O altă bătaie, aceiaşi actori!

• Viitorul Olanu a câştigat pe teren cu 3-2, dar meciul a fost oprit în minutul 75 de centralul Marius Dincă

Brigada de arbitri delegată duminică la partida de la Olanu (formată din centralul Marius Dincă şi tuşierii Carmen Alexie şi Ciprian Pavel) a stârnit proteste vehemente din partea ambelor grupări: Viitorul şi Sportul N. Bălcescu. Echipa lui Vali Badea a condus cu 2-0 (prin golurile lui Mazilu şi Adi Gheorghe), dar cei de la Olanu au reuşit să întoarcă rezultatul. Însă, la scorul de 3-2 pentru Viitorul, jucătorul gazdelor, Călinoiu, a comis un fault, în urma căruia arbitrul de centru, Marius Dincă, i-a acordat cel de-al doilea cartonaş galben şi l-a scos de pe teren. A fost momentul în care atât experimentatul, dar şi recidivistul în materie de scandaluri, Marin Catargiu, cât şi Călinoiu, au explodat şi s-au repezit asupra arbitrului de centru Marius Dincă să-i ceară socoteală.

Ba, chiar mai mult, potrivit unor declaraţii ale martorilor oculari, fotbaliştii de la Olanu l-au agresat fizic pe Dincă şi i-au dat cu nămol în faţă. Ca urmare a acestui gest, centralul nu a mai stat pe gânduri şi, pentru că nu a mai putut oficia sub presiune, s-a văzut nevoit să decidă încheierea partidei.
După acest incident, care nu este deloc fără pereche în campionatul judeţean, echipa Sportul N. Bălcescu îşi va adjudeca, mai mult ca sigur, la „masa verde”, cele trei puncte puse în joc. „Nu este prima dată când ne confruntăm cu astfel de greşeli grave de arbitraj. De exemplu, golul cu numărul 2 al celor de la Viitorul Olanu a fost marcat dintr-o poziţie evidentă de ofsaid, fără ca tuşiera Carmen Alexie să ridice fanionul. În etapa trecută, am avut-o delegată tot pe Carmen Alexie, un arbitru care în opinia mea este foarte slab pregătită chiar şi pentru acest nivel. O să solicit AJF-ului să nu o mai delege la nici o partidă de-a echipei mele. Arbitrii ne-au stricat tot meciul şi au dovedit că nu au de-a face cu fotbalul. Păi altfel cum se explică faptul că însuşi centralul Marius Dincă se intimidase la presiunile exercitate de jucătorii din Olanu şi le tot acorda adversarilor lovituri libere de la 20 de metri?”, ne-a declarat Vali Badea de la Sportul N. Bălcescu după meciul cu scandal de la Olanu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button