Economie

Obligaţiile fiscale pot fi plătite şi cu cardul

Începând cu 1 octombrie 2008, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală asigură persoanelor fizice posibilitatea să achite la bugetul de stat, on-line, prin intermediul cardurilor bancare, obligaţiile fiscale reprezentând: impozit pe venit, plăţi anticipate cu titlul de impozit, regularizări aferente impozitului pe venit, obligaţii fiscale accesorii aferente acestora. Categoriile de venituri pentru care impozitul pe venit se poate plăti prin card bancar sunt cele obţinute din: activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, vânzarea-cumpărarea de valută la termen pe baza de contract, activităţi agricole, transferul proprietăţii imobiliare din patrimoniul personal, salarii pentru care angajaţii au obligaţia stabilirii, declarării şi plăţii impozitului pe venit.

Sunt acceptate la plată cardurile emise de orice bancă din România sub siglele: Visa, Visa Electron, MasterCard şi Maestro. Practic, pentru plata obligaţiilor fiscale menţionate mai sus, se accesează site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală www.anaf.ro. De pe pagina principală, din fereastra „Plată electronică”, se accesează „Plăteşte-ţi impozitele on-line” spre portalul www.ghiseul.ro, deţinut de către Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Apoi, pas cu pas, vor fi urmate instrucţiunile de lucru ale programului, de la înregistrarea contului de utilizator până la emiterea Dovezii de plată în format electronic. De asemenea, serviciul poate fi accesat şi de pe website-ul DGFP Vâlcea – www.finantevalcea.ro, prin click pe butonul „Plată electronică” din pagina principală.
De reţinut! Sistemul asigură plătitorilor posibilitatea vizualizării listei tranzacţiilor efectuate şi obţinerii Dovezii de plată în format electronic.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button