Liga IV

Ziua Fair-Play celebrată prin bătăi şi scandaluri

Partidă întreruptă în minutul 81 la Frânceşti
•  miza meciului şi-a spus cuvântul: un jucător eliminat şi doi arbitri agresaţi • modelul „Ganea” face prozeliţi

Partida de sâmbătă dintre Victoria Frânceşti şi Conexin Runcu se anunţa a fi una incendiară, în condiţiile în care cele două grupări aveau nevoie urgentă de puncte pentru a se distanţa de zona retrogradării. Conexin a deschis repede scorul, în minutul 5, când Pârvulescu a trimis balonul cu capul în plasa porţii, după o lovitură de colţ. Trei minute mai târziu, a venit replica celor din Frânceşti, prin Vasile Burete, care a egalat şi a readus speranţele unei victorii pentru echipa sa (1-1).

Poarta celor de la Conexin, apărată de Viorel Pană, a fost asaltată de jucătorii din Frânceşti, însă Ilinca şi Vochescu, scăpaţi singuri pe contraatac, s-au împotmolit la jumătatea careului de 16 metri. Ocaziile s-au răzbunat, iar până la încheierea primei reprize, Conexin avea să mai marcheze o dată prin Drăgoescu. Cel de-al doilea gol al gazdelor a pus pe jar banca de rezervă a gazdelor cât şi jucătorii din teren, care au acuzat-o pe tuşiera Carmen Alexie că nu a ridicat fanionul pentru a indica faptul că balonul părăsise suprafaţa de joc.
Repriza a doua a agitat şi mai mult spiritele în tabăra gazdelor, acestea protestând la decizia luată de aceeaşi Carmen Alexie, care nu a observat că balonul fusese respins în corner în urma unui şut executat de un jucător de la Frânceşti. În minutul 80, o altă neînţelegere, de data aceasta între arbitrul de centru, Alin Voicescu, şi asistentul de pe partea dreaptă, Marius Badea, a făcut ca atmosfera în tabăra echipei gazdă să se încingă. Marius Badea a indicat un fault pentru Conexin, iar Dima a protestat şi s-a ales cu un al doilea galben, după care a fost eliminat. Fotbalistul echipei din Frânceşti nu s-a mai putut controla, l-a scuipat şi l-a luat de guler pe arbitrul asistent, pentru a-i cere socoteală. Voicescu a încercat să aplaneze conflictul, i-a cerut jucătorului să părăsească terenul,  însă, într-un acces de furie, Dima s-a repezit şi la arbitrul de centru şi l-a pocnit.

Nicu Strâmbeanu nu-şi scuză elevul, dar acuză şi arbitrajul
La finele partidei, antrenorul Victoriei, Nicu Strâmbeanu a criticat în termeni duri gestul elevului său, dar a admis, totodată, că acest incident a fost alimentat exclusiv de lipsa de experienţă a brigăzii de arbitri: „În primul rând nu sunt de acord cu maniera de arbitraj. Aceasta partidă se anunţa a fi una de foc, deoarece se întâlneau două grupări avide de puncte, care au şanse mari să părăsească elita la sfârşitul campionatului. Prin gestul pe care sportivul meu, Vasile Dima, l-a arătat pe teren când a lovit cei doi arbitri, echipa nu a arătat altceva decât că este neputincioasă. Le-am explicat jucătorilor mei că este o diferenţă mare între Liga a IV-a şi a V-a şi că noi nu vom putea ţine piept jucătorilor mult mai experimentaţi veniţi din ligile naţionale. Nivelul nostru a rămas în continuare de judeţ. Le-am mai spus în nenumărate rânduri că nu vom putea face faţă elitei. Jucătorii mai tineri din Râmnic: Diaconu, Zăvoi, Tarara şi Chirca au refuzat să mai vină la partide, iar lipsa lor de pe teren se observă enorm în jocul nostru. Niciodată nu ne-am mai confruntat cu incidente de asemenea anvergură. Am vorbit cu Vasile Dima şi regretă enorm cele întâmplate, dar, din păcate, e prea târziu”, ne-a declarat antrenorul Strâmbeanu.

Arbitru alergat la Fedeleşoiu
• FC Vartex a obţinut primul succes din actualul sezon, iar Flacăra Horezu s-a remarcat printr-un incident

Sâmbătă, 27 septembrie, fotbalul vâlcean s-a aliniat normelor FIFA şi a celebrat „Ziua Fair-Play”. Din păcate, pe terenurile de joc, altfel au stat lucrurile, unele partide din cadrul competiţiilor organizate sub egida AJF Vâlcea încheindu-se cu scandal. A fost cazul meciului de la Frânceşti, dintre echipele Victoria din localitate şi Conexin Runcu, întrerupt în minutul 81, după ce arbitrul de centru Alin Voicescu a fost lovit de către un jucător al echipei gazdă. La fel s-au întâmplat lucrurile şi la Fedeleşoiu, pe terenul de la baza sportivă „Gheorghe Ciucioi”, unde s-a desfăşurat partida dintre FC Vartex şi Flacăra Horezu. Aflată pe o poziţie superioară în clasamentul Ligii a IV-a, echipa lui Costel Chelcea a fost echipa mai norocoasă în prima repriză, iar la pauză conducea cu 1-0. Cea de-a doua jumătate a partidei nu le-a fost deloc favorabilă celor de la Horezu. Aceştia au mai marcat încă un gol, însă nu a fost de ajuns, deoarece fotbaliştii de la FC Vartex au înscris de trei ori, iar trupa lui George Popolan s-a impus până la urmă cu 3-2. Meciul de la Fedeleşoiu s-a încheiat însă cu un incident, provocat de portarul Chiriţoiu de la Flacăra Horezu. După ce a primit două cartonaşe galbene şi implicit pe cel roşu, jucătorul lui Costel Chelcea a avut o altercaţie cu arbitrul asistent Ion Iordache, pe care l-a alergat şi a încercat să-l lovească. A fost necesară intervenţia poliţiei pentru a restabili ordinea pe terenul de fotbal.
Lucian CORNECI
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button