Politica

Noul preşedinte al peremiştilor vâlceni, Ion Nuică, vrea să bage PRM în Parlament

Nu exagerăm deloc dacă spunem că dezertarea lui Nicolae Pătru din fruntea PRM Vâlcea fix în vârful lanţului trofic al organizaţiei judeţene a PC, a fost primită cu urale de toată floarea peremistă a judeţului. Nu este un secret că în ultimii ani, domnia lui Pătru la PRM a alungat aproape toţi oamenii de valoare din partid, care au preferat să-şi vadă de treburile lor decât să frece menta alături de unul dintre cei mai slabi politicieni vâlceni. Plecarea lui Pătru la PC are efecte pozitive pe linie: Ion Nuică, cel care a susţinut financiar PRM de la origini până în prezent a fost numit de Vadim în fruntea organizaţiei judeţene iar foştii peremişti dau semnale puternice în sensul întoarcerii lor la matcă.

Nu mai departe de acum câteva zile, preşedintele organizaţiei municipale a PRM, Ion Nuică a primit o hârtie din partea conducerii centrale prin care era numit lider al partidului pe întreg judeţul Vâlcea. Nuică are însă o misiune extrem de dificilă: aceea de a reorganiza întreaga conducere a filialei judeţene şi de a pregăti lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare. Deşi recunoaşte că nu-i va fi uşor, Ion Nuică spune că alături de primvicepreşedintele Marius Bătăgan, va reuşi să dea o nouă faţă PRM-ului la Vâlcea. Acesta ne-a mai spus că de la plecarea lui Nicolae Pătru, primeşte continuu telefoane de la peremiştii din judeţ, care salută dezertarea acestuia. Mai mult decât atât, foşti membri de partid i-au comunicat lui Nuică faptul că doresc să se întoarcă pentru a munci pentru filială. „Este incalificabil ce a făcut Pătru. În gestul său nu găsesc niciun pic de demnitate. După ce ai avut o grămadă de avantaje de pe urma PRM, după ce ai stat două legislaturi în Parlament, după ce ai făcut ce-ai vrut cu partidul, te trezeşti că nu-ţi mai place doctrina peremistă şi fugi repede la conservatori, pe care i-ai înjurat în atâtea rânduri! Oricum, pentru noi este mai bine aşa. Deja oamenii se întorc în PRM, după ce au fost alungaţi de Pătru de-a lungul timpului. Îi asigur pe toţi că în PRM Vâlcea începe o nouă eră. Vom redeveni ceea ce am fost şi chiar mai mult de atât. Îi aştept în PRM pe toţi cei care cred în acest partid şi îi asigur de tot sprijinul meu. În perioada imediat următoare, alături de Bătăgan, voi organiza o serie de deplasări în teritoriu pentru a vedea în ce stare se află organizaţiile. Voi avea grijă ca în toate colegiile uninominale să găsesc oameni capabili care să reprezinte PRM în lupta pentru Parlament. Voi organiza echipe de campanie pe secţii de votare, astfel încât să ne prezentăm în faţa electoratului aşa cum trebuie”, ne-a declarat Nicolae Pătru. Nu este exclus ca Ion Nuică să candideze pentru un mandat de deputat chiar pe unul dintre colegiile uninominale din Râmnicu Vâlcea.
Nu avem niciun motiv pentru a nu-i da credit lui Ion Nuică, unul dintre fondatorii PRM la Vâlcea. Nu a plecat niciodată din partid, nu a trădat, nu i-a înşelat pe membrii şi simpatizanţii PRM. Conduce o afacere de succes şi are forţa de a susţine o filială judeţeană. Cunoaşte judeţul şi este apropiat de cei care împărtăşesc principiile impuse de doctrina PRM. A fost opt ani consilier municipal şi cunoaşte îndeaproape activitatea de administraţie publică. Pe lângă toate acestea, de remarcat este faptul că Ion Nuică are relaţii excelente cu mulţi dintre politicienii care contează astăzi în Vâlcea.   O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button