Politica

Conservatorii vâlceni îi fac dosar de presă lui Pătru

• venirea peremistului în fruntea filialei ar putea duce la dizolvarea PC Vâlcea

Preluarea şefiei organizaţiei PC Vâlcea de către Nicolae Pătru ar putea însemna începutul sfârşitului pentru filială, dar şi pentru ex-senatorul peremist. Impus de către anumiţi lideri naţionali ai PC în fruntea organizaţiei judeţene, Pătru nu este însă acceptat şi de către conservatorii vâlceni. Aceştia au semnat un protest pe care l-au trimis atât preşedintelui Daniela Popa, cât şi liderului de facto al PC, Dan Voiculescu. Documentul, semnat de 23 de conservatori de frunte din filiala vâlceană, nu a primit încă un răspuns din partea conducerii centrale. Dacă Voiculescu are o scuză pentru că se află în străinătate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Popa. În tot acest timp, Nicolae Pătru flutură în faţa oricui vrea să vadă o hârtie semnată şi ştampilată de conducerea centrală a PC, prin care este numit în fruntea filialei.

Pericolul cel mai mare constă tocmai în posibilitatea ca toţi conservatorii cu ştate vechi în partid să-şi dea demisia, orientându-se câtre alte forţe politice. Surse din organizaţie ne-au declarat că majoritatea ar alege PSD în cazul în care Pătru rămâne lider al PC Vâlcea. Nu este exclus ca o parte dintre nemulţumiţi să se orienteze către PRM, partid din fruntea căruia a plecat Pătru.
Congresul Alianţei PSD+PC de sâmbătă a fost un bun motiv pentru conservatori dar şi pentru pesedişti să aducă în discuţie cazul lui Nicolae Pătru. Se pare că preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea le-a comunicat mai-marilor PSD că nici nu vrea să audă de vreo colaborare cu Pătru. Interesant este şi faptul că din delegaţia vâlceană a PC au lipsit membri importanţi. Printre aceştia se numără şi Liviu Boban, secretar executiv şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene. Acesta se numără printre cei mai fervenţi contestatari ai lui Pătru, reamintind conducerii centrale a PC faptul că acesta a fost cel mai înverşunat adversar al fostului lider al filialei, defunctul Dumitru Buşe. Reamintim cititorilor noştri că Buşe a fost o adevărată ţintă vie pentru preşedintele de atunci al PRM Vâlcea. Acesta din urmă a adus în atenţia presei o serie de aspecte legate de afacerile lui Buşe, ameninţându-l în repetate rânduri cu DNA-ul. În aceste zile, conservatorii vâlceni sunt extrem de ocupaţi să facă un dosar cu articole din presa ultimilor patru ani, în care Dumitru Buşe era atacat de Nicolae Pătru. De remarcat şi faptul că soţia lui Buşe a trimis o scrisoare în nume personal conducerii centrale a PC, prin care atrage atenţia asupra modului în care Pătru a înţeles să respecte politica dusă de PC.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button