Politica

PNL şi-a lansat ieri candidaţii pentru alegerile parlamentare

 Peste 200 de liberali vâlceni au fost prezenţi, ieri, la Bucureşti, la ceremonia de lansare a candidaţilor PNL în perspectiva alegerilor parlamentare. Printre ei, evident, s-au aflat Emilian Frâncu, Gheorghe Folea, Adrănel Cotescu, reprezentanţii PNL Vâlcea în competiţia pentru Senat, dar şi Cristian Buican, Cătălin Harnagea, Gheorghe Ioniţă, Ion Nicolae, Ilie Fârtat şi Zvetlana Preoteasa, liberalii lansaţi în lupta pentru Camera Deputaţilor.  

Mesajele lui Tăriceanu au fost simple şi la obiect

Mesajele cu care premierul Călin Popescu Tăriceanu a încercat să le reţină atenţia colegilor săi au fost simple şi la obiect. El a declarat în cadrul ceremoniei de lansare a candidaţilor PNL la alegerile parlamentare, că în România există două partide şi două viziuni, întruchipate de PNL, ca partid cu orientare de dreapta, şi de PSD, formaţiunea de stânga. „PSD vrea să blocheze viitorul tinerilor doar pentru interese electorale meschine”, în timp ce PNL, prin continuarea proiectelor de dreapta, poate conduce România spre a deveni a şaptea putere economică a lumii, a precizat liderul liberal. PNL este astăzi o forţă politică de referinţă în România şi tot mai mulţi oameni au încredere în liberali – a subliniat premierul. Pe de altă parte, PD-L şi PRM au format „coaliţia ruşinii”, în încercarea de bloca votul uninominal, a adăugat preşedintele PNL.

Invazie de VIP-uri pe liste

Liberalii au anunţat ieri, la Sala Polivalentă, numele tuturor celor care îşi doresc să ajungă senatori sau deputaţi. De altfel, PNL este primul partid care a făcut publică lista candidaţilor săi în colegiile uninominale. Liberalii s-au grăbit să aducă pe lista de candidaţi şi personalităţi din afara partidului. Astfel, printre candidaţii PNL se află fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu, fostul prim-ministru Petre Roman, sau fostul şef al SIE Cătălin Harnagea. Nici actorii sau cântăreţii nu au fost ocoliţi de liberali: Florin Călinescu, Dida Drăgan şi Furdui Iancu au acceptat să candideze pentru liberali. Lideri precum Ludovic Orban, Bogdan Olteanu sau Crin Antonescu au ales sectorul 1 al Capitalei, acolo unde PNL a câştigat primăria prin Andrei Chiliman. Ca ţintă electorală, PNL şi-a propus să obţină minimum 23 la sută din voturile alegătorilor şi a refuzat orice alianţă pre-electorală. Cu toate acestea, liderii PNL vor să intre la guvernare, lăsând deschisă orice formulă de coaliţie, atât cu PD-L, cât şi cu PSD.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button