Liga IV

Echipa primarului Stănică, în careul de aşi

• testul de maturitate se dă miercuri, cu CSM II Rm. Vâlcea

AS Mihăeşti s-a impus fără probleme în faţa echipei Inter Rm. Vâlcea, într-un meci din cadrul celei de-a treia etape a Ligii a IV-a. Partida, desfăşurată sâmbăta trecută la Mihăeşti, nu a avut practic istoric, echipa antrenată de Marian Diaconescu fiind de departe mai valoroasă şi mai motivată. Scorul a fost deschis repede, în minutul 4, de D. Dumitraşcu, unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren, care-a reluat cu capul în plasă o centrare venită din corner: 1-0. De partea cealaltă, L. Cherăscu a avut în două rânduri şansa de a egala, dar nu a găsit spaţiul porţii adverse. Prima dată cu capul, din 6 metri, când mingea s-a dus de puţin peste vinclu, iar a doua oară cu un şut puternic din marginea careului de 16 metri, care-a fost respins în faţă de portarul Cârstoiu, însă fundaşii gazdelor au fost atenţi şi au îndepărtat pericolul.

Mai bine organizaţi în teren, cei de la AS Mihăeşti şi-au mărit avantajul în minutul 36, atunci când, lansat excelent în adâncime, Căt. Stănică a marcat pentru 2-0 cu un şut la firul ierbii, mingea scurgându-se în plasă pe lângă portarul R. Cherăscu, ieşit în întâmpinare.
Gazdele au punctat din nou la câteva minute după începutul reprizei secunde, prin R. Tănăsie, direct din corner, asta după ce Marta l-a încurcat pe portarul R. Cherăscu, iar mingea a lovit bara şi a intrat în plasă: 3-0. Golul din minutul 54 a fost precedat însă de o imensă ratare a oaspeţilor, Ariciu – rămas singur cu portarul Cârstoiu, şutând defectuos din colţul careului de 6 metri, iar mingea s-a scurs de puţin pe lângă bară. Golul meciului, poate şi al etapei (un adevărat golazo!), l-a marcat A. Stănică, în minutul 67: după ce a primit mingea în colţul careului de 16 metri de la un coechipier, care-a executat un aut din apropiere, jucătorul mihăeştean a expediat mingea cu stângul, direct în vinclul porţii: 4-0. Reuşita de onoare a oaspeţilor a picat în minutul 88, la capătul unei faze haioase: un jucător al Interului era căzut în suprafaţa de pedeapsă, dar deşi gazdele au solicitat ca mingea să fie trimisă în aut, I. Tănăsie a continuat faza şi a expediat un şut de la 30 metri, iar mingea s-a dus „glonţ”, sub transversală: 4-1. A fost primul gol primit de elevii lui Marian Diaconescu în acest sezon. Un minut mai târziu s-a făcut însă 5-1, o centrare a lui Moldoveanu fiind fructificată din 6 metri de Ciochină, .
Au evoluat echipele:
AS Mihăeşti: Cârstoiu (Rădulescu) – Moldoveanu, Ilinescu, Perţa, R. Tănăsie, Ciochină, Panait, Căt. Stănică (Nania), D. Dumitraşcu (Răduţ), A. Stănică, Negrea (Diaconeasa).
Inter Rm. Vâlcea: R. Cherăscu – Ciubotaru, Bâzgan, L. Dinu (Epure), Şobolu (Avram), Ciucă, Negrescu (I. Tănăsie), Marta, Ariciu, Ad. Savu, L. Cherăscu (Mugescu).

Elevii lui Diaconescu vor să-şi păstreze invincibilitatea

Victoria categorică obţinută în faţa celor de la Inter Rm. Vâlcea înscrie trupa primarului Nicolae Stănică în careul de aşi al Ligii a IV-a. După desfăşurarea primelor trei runde ale sezonului, patru echipe au maxim de punctaj în elită, iar printre acestea se numără şi AS Mihăeşti. „Adevărata noastră valoare se va vedea miercuri, în intermediară, atunci când vom juca în deplasare cu CSM II Rm. Vâlcea, o altă grupare cu maxim de puncte după primele etape”, afirmă Stănică, iar acesta preferă să rămână cu picioarele pe pământ şi să nu se lanseze deocamdată în afirmaţii cum că echipa sa ar viza promovarea în Liga a III-a. (Nicolae CIUCESCU)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button