Administratie

Primarul Robert Schell a trezit Brezoiul la viaţă

Vineri şi sâmbătă, în oraşul Brezoi a fost mare sărbătoare. Zilele oraşului au beneficiat pentru prima oară de o organizare de excepţie, la care şi-au adus aportul atât autorităţile locale, cât şi oameni de afaceri. Locuitorii oraşului nici nu-şi mai amintesc de când nu au mai avut parte de distracţie; de prea mulţi ani de zile, sărăcia a pus stăpânire pe micuţa aşezare. Noul primar, liberalul Robert Schell, a reuşit să renască speranţa nutrită de cetăţeni că urbea lor are, în sfârşit, şansa de a reveni la viaţă. Timp de două zile, brezoienii au avut parte de concerte în aer liber, mici şi bere şi de distracţie cât cuprinde.

 Tot cu această ocazie, a fost inaugurată prima sală de sport din oraş, una dintre cele mai frumoase din întreg judeţul. Meciul de handbal şi demonstraţia de karate care au avut loc imediat după tăierea panglicii au fost urmărite de sute de oameni, privaţi atâta vreme de plăcerea urmăririi unui spectacol sportiv.

Distracţie la maxim

Două zile de voie bună – de asta au avut parte brezoienii pe 5 şi 6 septembrie. Ajunse la cea de-a treia ediţie, „Zilele Brezoiului” au beneficiat de atenţia autorităţilor locale şi judeţene. Noua administraţie a urbei a înţeles că cetăţenii merită respect şi a făcut tot posibilul ca aceştia să se simtă bine. Fiecare cetăţean a primit câte o invitaţie şi un bon valoric de 17 lei, cu care au putut cumpăra mici şi bere de la tonetele amplasate în parcul oraşului. Acest lucru a fost posibil şi unei sponsorizări generoase a omului de afaceri Nicolae Sofianu, care intenţionează să investească o sumă importantă de bani în Brezoi.
Pe scena amplasată în parc au urcat cunoscuţi solişti de muzică populară, dar şi Vali Crăciunescu de la Spitalul de Urgenţă, formaţia locală Prometeu şi Tudor Chirilă, solistul trupei Vama. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un superb foc de artificii, care i-a lăsat cu gurile căscate pe privitori.
Nu au lipsit nici VIP-urile. La inaugurarea sălii de sport, dar şi la spectacole au fost prezenţi numeroşi lideri politici. Liberalii Emilian Frâncu şi Cristian Buican – candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor, democrat-liberalii Dorel Jurcan, Samoil Vâlcu şi Romulus Bulacu, pesediştii Ion Cîlea, Dumitru Persu şi Marian Sârbu – cu toţi s-au aflat în mijlocul brezoienilor. Emilian Frâncu şi Cristian Buican i-au asigurat încă o dată pe cetăţeni de sprijinul lor, primind încă o dată dovada simpatiei de care se bucură în zona de nord a judeţului.
Singurul episod neplăcut s-a consumat în ziua de sâmbătă. Programată să înceapă la orele 12:30, inaugurarea sălii de sport a fost amânată pentru orele 13, întrucât Emilian Frâncu a sosit cu întârziere. Democrat-liberalii au protestat faţă de această amânare, mai ales că sosiseră încă de la orele 12 şi au decis să boicoteze inaugurarea, prin părăsirea „locului faptei”.

Frâncu şi Buican – alături de brezoieni

Primarul Robert Schell a dorit să mulţumească deputatului Emilian Frâncu pentru sprijinul permanent acordat oraşului Brezoi. „Domnul deputat ne-a ajutat să obţinem finanţarea pentru cea de-a treia etapă pe Ordonanţa 7 pentru două poduri din localitate. Tot în această perioadă am mai depus un proiect pe Ordonanţa 7 pe bazele sportive şi sunt convins că vom obţine finanţarea şi pentru el. Săptămâna trecută am mai depus un proiect pe POS-ul de Mediu – reabilitare şi reamenajare locuri de joacă pentru copii şi zone verzi. Este vorba despre parcul oraşului, unde în toamna acestui an vom face investiţii de 8 miliarde lei”, ne-a declarat primarul. Acesta a menţionat şi un alt proiect extrem de important, sprijinit de Emilian Frâncu, privind mansardarea centrului localităţii. „Ne-am propus să schimbăm faţa oraşului şi împreună vom începe un proiect de reabilitare termică şi estetică a blocurilor, mai ales că acestea se află într-o avansată stare de degradare. De asemenea, dorim să reabilităm casa de cultură, care a ars în anul 2000. Am mai avea nevoie de 10 miliarde pentru finalizarea lucrărilor începute în anii trecuţi. Am speranţa că vom putea finaliza lucrările până la Crăciun, pentru că este foarte important să valorificăm şi potenţialul cultural al localităţii noastre”, ne-a mai spus Robert Schell. Edilul nu a uitat să amintească şi despre sprijinul acordat de Emilian Frâncu locaşurilor de cult din zonă – biserica de la Proeni, monument istoric unic în România, primind recent 800 milioane lei vechi pentru reabilitare. „Împreună cu domnul deputat – viitor senator în colegiul Nord-Horezu, am desenat o strategie de finanţare şi reabilitare a tuturor bisericilor din zonă. Discuţiile cu domnul Frâncu sunt mult mai ample şi vizează inclusiv infrastructura rurală. Dorim să realizăm alimentarea cu apă în trei sate pe o lungime de 10 kilometri dar şi să punem în valoare, din punct de vedere turistic, satul Păscoaia. Acolo va trebui să construim un pod şi reţeaua de canalizare”, ne-a mai declarat primarul liberal al oraşului Brezoi.
Mai trebuie mennţionat faptul că pentru prima dată în istoria oraşului, autorităţile locale au premiat familiile care au împlinit 50 de ani. Cu sprijinul lui Cristian Buican şi Emilian Frâncu, 6 familii din Brezoi au primit televizoare color
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button