Diverse

Mitica Cumpanasu Show

Mitică Cumpănaşu Show

  În stilul caracteristic, Mitică Cumpănaşu va încheia campania electorală pentru alegerile la şefia AJF Vâlcea atacând în stânga şi-n dreapta. Mai mult decât atât, Cumpănaşu promite că după scrutinul de săptămâna aceasta, indiferent cine va fi noul preşedinte, va rămâne ancorat în problemele fotbalului judeţean mai mult decât până acum, chiar cu riscul de a neglija latura politică.

„Marionetele să-şi dea demisia”

  Primul lucru atacat de către Mitică Cumpănaşu îl reprezintă implicarea unor oameni de fotbal din structurile AJF în alegerile pentru funcţia de preşedinte. „Frumos din partea lor ar fi fost să fie echidistanţi. Arată că nu cunosc noţiunea de fair-play şi pot să vin cu exemple concrete. Vicepreşedintele Pintilie, dacă dorea să devină şef, trebuia să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte. De pe poziţia de vice caută să influenţeze alegerile, iar dacă va pierde e de bănuit că se poate răzbuna pe echipe folosindu-se de funcţia de vicepreşedinte. Dacă ar fi demisionat şi nu ieşea nici preşedinte, la revedere!. În aceeaşi situaţie se află şi juristul Viorel Neacşu, pentru că el ca vicepreşedinte a organizat întâlnirea candidatului Mihai Persu cu oamenii de fotbal din Drăgăşani. Dacă era imparţial trebuia să stea în banca lui. A demonstrat că va fi împotriva altui preşedinte, iar dacă Mihai Persu pierde e de văzut cum va putea colabora cu alt şef. Adică o va da la întors? În aceeaşi greşeală a picat şi primarul Dan Săraru. El a fost ales ca reprezentant al divizionarelor D şi, făcând parte din Birou, nu trebuia să fie de partea unuia sau altuia. S-a declarat în favoarea lui Persu şi îl susţine prin judeţ, acest fapt demonstrând că dacă Persu va ieşi preşedinte echipa lui Dan Săraru şi acesta, bine’nţeles, vor avea un statut privilegiat. O altă mare greşeală a făcut-o Constantin Lazăr de la Comisia de Disciplină. Şi acesta a intrat să-i facă jocurile lui Persu, iar echipele ar putea fi influenţate sperând că vor avea o soartă mai bună dacă ajung la Comisia lui Lazăr. Ori, dacă Persu şi echipa sa din care face parte şi Lazăr vor pierde, atunci la Disciplină va fi vai şi amar de echipele care nu i-au susţinut pe aceştia? Mă dezamăgeşte comportamentul lor, total lipsit de independenţă şi verticalitate. Se comportă ca nişte marionete jucate de către Mihai Persu, iar corect din partea lor ar fi fost să-şi dea demisia!!” – a spus Mitică Cumpănaşu.

Pintilie vrea să promoveze tot cu ordin de la partid?

  Alte întrebări puse de Cumpănaşu se referă la vicepreşedintele Constantin Pintilie. „Într-o emisiune televizată fostul şef al AJF, profesorul Sergiu Zbârnea, a recunoscut că a fost forţat să facă nişte ilegalităţi şi să schimbe lucrarea prin care Pintilie a promovat în arbitraj, iar acest lucru a fost făcut la ordinul Partidului Comunist. Acum, ce vrea vicepreşedintele Pintilie? Să ajungă şef la AJF? Păi chiar aşa a ajuns fotbalul vâlcean, să fie condus de Pintilie? Are cineva curajul să spună cum a ieşit Pintilie din serviciul pe care-l avea la Oltchim şi ce probleme a avut acolo? Să recunoască el! De ce nu are curajul să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte? Vă spun eu: pentru că ştie că va pierde, că delegaţii de echipe nu sunt atât de proşti ca să-l aleagă pe el, iar în cursă s-a înscris doar pentru a face jocurile lui Mihai Persu, singurul candidat împotriva căruia Pintilie nu a avut nimic de zis! Blatul e evident! El ar trebui să vină cu un raport de activitate: Ce a făcut ca vicepreşedinte? Cum a ajutat echipele? Unde s-a dus în teritoriu şi cu ce probleme, să ajute echipele sau să-şi facă el campanie electorală?”. La toate aceste întrebări, Mitică vrea răspunsuri pe care crede că nu le va primi niciodată.

S-a făcut o strategie pentru eliminarea lui Lovin

  Tot Mitică Cumpănaşu este cel care ne dezvăluie o strategie diabolică pusă la cale pentru a stopa, în opinia sa, accederea lui Tache Lovin în funcţia de preşedinte al AJF Vâlcea. „E clar că nu va exista un candidat capabil să obţină direct jumătate plus unu din voturi şi să iasă preşedinte din primul tur. Poate doar Tache Lovin să aibă valoare şi succes pentru a fi capabil de o asemenea performanţă. Acest lucru este bine ştiut şi de ceilalţi, aşa că scopul lor este de a stopa acest lucru, ba chiar au găsit metoda să-i convingă pe delegaţi să voteze altfel. Sunt unii care umblă prin judeţ şi spun reprezentanţilor de echipe ca să voteze în primul tur pe oricine, dar nu pe Lovin. «Daţi votul lui Chiriţă, lui Şocu sau chiar lui Cumpănaşu în primul tur, oricui, dar nu lui Lovin. Dacă îl vreţi preşedinte, votaţi-l în turul 2, dar mai întâi votaţi pe altcineva, să se vadă democraţie». Astfel, ei speră ca Lovin să nu intre în turul doi prin risipirea voturilor la alţi candidaţi, aceasta fiind singura şansă de a-l stopa pe acesta să fie ales preşedinte!” – a explicat Cumpănaşu.

Auto-suspendat din PSD până la alegeri

  Pentru că Mitică Cumpănaşu nu vrea să implice politicul în fotbal, a luat recent o decizie importantă: s-a autosuspendat pe perioadă limitată din PSD. El ne spune că: „Sunt un membru marcant al Partidului Social Democrat şi nu doresc să fiu votat din acest motiv ca preşedinte al AJF Vâlcea, ci să fiu ales datorită programului meu electoral care este foarte bun şi pentru capacităţile mele manageriale în sport de a putea conduce AJF Vâlcea. Totodată vreau să trag un semnal de alarmă că dacă voi vedea vreun candidat că îşi face campanie electorală pe seama PSD-ului, iar partidul acceptă fără să se delimiteze, voi analiza serios chiar varianta demisiei din PSD!”

Marian IOJA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button