Diverse

Dezamăgire în China

• naţionala de handbal feminin a încheiat turneul olimpic doar pe locul 7, departe de medaliile mult visate

Deşi s-a pornit la drum cu gânduri mari şi s-a vorbit inclusiv de câştigarea în premieră a titlului olimpic, naţionala de handbal feminin a României a încheiat turneul din China doar pe locul 7, departe de medaliile mult visate. Din păcate, scandalul care a cuprins handbalul feminin românesc cu câteva luni înaintea plecării spre Beijing a afectat prestaţia tricolorelor. Declinul a început odată cu ultimul meci din grupă, pierdut în faţa Norvegiei (23-24), şi nu a putut fi stopat nici în sfertul de finală cu Ungaria, pe care româncele l-au cedat fără drept de apel, cu 30-34.

Aşa cum era de aşteptat, eşecul în faţa naţionalei maghiare a produs o mare dezamăgire în rândul tricolorelor, iar acest lucru s-a văzut în prima partidă din turneul pentru locurile 5-8. Deşi România a depăşit Franţa mai mult decât categoric în meciurile din grupă (34-26), elevele lui Gheorghe Tadici nu au mai repetat evoluţia bună şi au cedat de data aceasta în faţa naţionalei „cocoşului galic” cu 34-36. Ulterior, în jocul pentru locurile 7-8, româncele s-au impus cu 34-30 (17-15) în faţa naţionalei Suediei, dar nici de această dată emoţiile nu au lipsit. Titlul olimpic a revenit, pe merit, Norvegiei, singura reprezentativă care în ultimii ani a dovedit că poate învinge super-echipa lui Evgheni Trefilov (aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în finala Campionatului European din 2006). Acum, în China, handbalistele pregătite de Marit Breivik s-au impus cu 34-27 (18-13). Medaliile de bronz au fost câştigate de formaţia Coreei de Sud, învingătoare cu 33-28 în faţa Ungariei.

Maier golgheteră la Beijing

Extrema dreaptă din naţionala României, Ramona Maier, a devenit golghetera turneului olimpic de handbal feminin din China. Jucătoarea de la Oltchim a marcat în total 56 de goluri, iar la final a fost inclusă de specialişti şi-n echipa Jocurilor Olimpice. Din formaţia ideală au mai făcut parte: Katrine Lunde (portar, Norvegia), Orsolya Verten (extremă stânga, Ungaria), Ludmila Postnova (inter stânga, Rusia), Irina Bliznova (inter dreapta, Rusia), Oh Seong Ok (centru, Coreea de Sud) şi Else Lybekk (pivot, Norvegia).
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button