Politica

Ion Cîlea a anunţat că PSD Vâlcea nu va mai produce mandate de parlamentari pentru PC

Nou schimb de replici între conservatori şi social-democraţii vâlceni pe marginea subiectului privind candidaturile din partea Alianţei PSD-PC pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Prin intermediul presei, Ion Cîlea i-a transmis pentru ultima dată liderului interimar al PC Vâlcea, Ion Deaconu, că deşi la nivel central Mircea Geoană şi Daniela Popa au făcut o înţelegere referitoare la colaborarea în perspectiva alegerilor parlamentare, organizaţia sa are o altă strategie, mai ales că, de-a lungul ultimilor ani, a fost trădată de prea multe ori de către conservatori.

 „După ce aceştia şi-au văzut treaba făcută, după ce le-am pus pe tavă funcţia de prefect, un post de deputat, ne-au lovit pe la spate, ne-au racolat primarii şi s-au aliat cu liberalii pentru a ne distruge. Deci, cu PC-ul suntem păţiţi… Să fie foarte clar, cu astfel de oameni noi nu mai stăm de vorbă!”, a explicat Ion Cîlea. Cu toate că preşedintele social-democraţilor vâlceni se arată ferm pe poziţie, liderul conservator nu-şi face griji. El a afirmat că organizaţia din judeţul nostru a PSD nu va avea de ales şi, în cele din urmă, va fi obligată să respecte protocolul încheiat la Bucureşti, un membru PC urmând să reprezinte cele două formaţiuni într-un colegiu uninominal stabilit cu mare atenţie. Ultimul cuvânt l-a avut, însă, tot Ion Cîlea, care i-a asigurat pe conservatori: „Să stea ei liniştiţi! Vă garantez eu că nu vor mai obţine senator sau deputat pe cârca noastră, ca apoi să încerce din nou să ne faulteze”.
Reamintim că, în anul 2004, pesediştii vâlceni au sacrificat de dragul conservatorilor un fotoliu de deputat, acesta fiind oferit afaceristului Dumitru Becşenescu (membru PC la acea vreme), un personaj sinistru, specializat în afaceri gri şi tunuri la bugetul statului. În semn de „recunoştinţă” faţă de PSD, pentru faptul că i-a oferit cadou imunitate pentru afaceri şi multe altele, multimiliardarul Becşenescu nu şi-a achitat nici măcar propria campanie, lăsându-i pe social-democraţi cu datorii la firmele care au asigurat materialele de propagandă. După ce PC a zburat de la putere, fireşte, baronul Becşenescu a căutat alte formaţiuni politice care să-i ofere protecţie în faţa organismelor de control şi cercetare ale statului. Aşa că, vreme îndelungată, baronul Becşenescu a cochetat şi cu PD-L. Tot în 2004, şi tot de dragul PC, social-democraţii vâlceni au renunţat la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, în favoarea conservatorului Dumitru Buşe care, Dumnezeu să-l ierte!, a făcut apoi pact cu PNL şi PD-L, sprijinind aproape toate deciziile anti-PSD. În perioada 2000-2004, PSD a cedat în faţa PC (ex-PUR) şi funcţia de prefect, ocupată la acea vreme de un alt personaj de poveste, Mircea Perpelea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button