Liga II

„Magiun” a plecat!

Capul de afiş al săptămânii trecute trebuia să fie ţinut de conferinţa de presă care a avut loc joi, însă lucrurile au luat o altă întorsătură în week-end, când Marin Barbu a plecat acasă după mai puţin de două săptămâni pterecute ca antrenor principal la gruparea din Zăvoi. Marin Barbu alias „Magiun” spunea la conferinţa de presă că speră să obţină cu Chimia cea de-a treia promovare din cariera de antrenor. „Venind la Vâlcea, m-am înhămat la o treabă deloc uşoară pentru că, pentru viitorul sezon echipa are ca obiectiv promovarea. Vă asigur că voi încerca să fac o echipă care să joace cu sufletul şi sper să nu dezamăgim. Ne vom bate la promovare cu UTA, Alba Iulia şi chiar cu „U” Cluj” – a spus Barbu la prima şi ultima conferinţă a sa în calitate de antrenor principal la Chimia Rm. Vâlcea.

După amicalele disputate sâmbătă pe cocheta bază sportivă Hidroenergia, cu Minerul Mătăsari şi Hidroelectra, Marin Barbu a spus că renunţă la funcţia de antrenor al Chimiei. „Deşi eram de aproximativ două săptămâni la echipă, nu semnasem nimic. În week-end, am avut o discuţie referitoare la anumite clauze din contractul meu cu patronul Frăsin, iar acesta s-a supărat şi a zis că încetăm colaborarea. Am cerut o clauză în contractul meu, să am şi eu siguranţă că nu voi fi dat afară după câteva etape, iar patronul mi-a răspuns că nu mai are nevoie de serviciile mele. Greşeala a fost a mea pentru că am acceptat să încep munca fără să punem nimic pe hârtie cu toate că acest lucru ne-a învăţat chiar şi la şcoala de antrenori. Decizia este irevocabilă, nu mă mai întorc la Vâlcea” – a spus Marin Barbu.
Contactat telefonic, patronul George Frăsin şi-a spus punctul de vedere referitor la plecarea lui Marin Barbu de la cârma echipei. „Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat, mai ales că toate aceste lucruri vin de la un om pe care îl cunosc de foarte mult timp şi pe care îl apreciam foarte mult. L-am mai şi prezentat oficial pentru că ne înţelesesem verbal. Colaborarea dintre mine şi Marin Barbu a încetat din cauza unor neînţelegeri financiare. Nu poţi lucra cu oameni care schimbă săptămânal suma de bani. Unor vor să primească mulţi bani să aibă nicio obligaţie, iar în aceste condiţii putea să fie şi Trapattoni şi tot nu lucram împreună. Îi asigur pe iubitorii fotbalului vâlcean să stea liniştiţi pentru că tot răul e spre bine şi veţi vedea că vom face treabă bună la această echipă. Sunt foarte sigur că vom forma un lot puternic cu care vom ataca promovarea chiar din primul sezon. Plecarea lui Marin Barbu nu schimbă cu nimic situaţia”– a spus finanţatorul Chimiei.
O dată cu antrenorul Marin Barbu de la Chimia au plecat şi jucătorii aduşi la recomandarea acestuia Brujan şi Constantinescu. Directorul general Florin Verigeanu a spus că încetarea colaborării cu Marin Barbu aparţine exclusiv patronului George Frăsin. „Patronul a negociat şi tot el a luat decizia de a întrerupe colaborarea cu antrenorul. Referitor la plecarea celor doi jucători, Constantinescu şi Burjan, aceasta se datorează exclusiv clauzelor contractuale pe care le vroiau stipulate în contract aceştia. Cei doi vroiau să aibă contracte de Liga I fără nicio obligaţie. Păi, să vă dau un exemplu, Sergiu Brujan urma să câştige mai mulţi bani la Vâlcea decât a câştigat la Oţelul Galaţi şi tot era nemulţumit” – a spus „Verigă”.
În presa centrală, fostul jucător al Braşovului, Marian Constantinescu, a declarat: „Domnul Barbu a fost singurul care ne-a dorit cu adevărat la Vâlcea. Am ajuns la un acord cu clubul însă promisiunile celor de acolo nu erau conforme cu realitatea. Domnul antrenor a decis că nu mai poate continua la echipă în aceste condiţii, şi era normal ca noi să îl urmăm. Am venit cu sufletul deschis la Vâlcea însă ne-am lovit de neseriozitatea oamenilor”, a spus Constantinescu, cel care a şi marcat un gol pentru Chimia în amicalul cu Minerul Mătăsari.  (R.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button