Liga II

Chimia Rm. Vâlcea, la ora prezentării

Joi, 3 iulie, în Sala Vip din incinta Sălii Sporturilor Traian a avut loc prima conferinţă susţinută de conducerea nou-înfiinţatei echipe CF Chimia Rm. Vâlcea. Oficiile de gazdă au fost făcute de Florin Verigeanu, directorul general al clubului, care i-a prezentat rând pe rând pe cei care vor reprezenta noua societate de acum încolo. Pentru prima dată a apărut în faţa presei noul patron al Chimiei, George Frăsin care i-a avut alături pe Mircia Gutău, primarul Râmnicului, George Matara, preşedintele CA al clubului, Tiberiu Dumitrescu, ofiţer de presă, Marin Barbu, antrenor principal şi Nicolae Dicu, membru în consiliu de administraţie.

Frăsin vrea promovarea

În faţa ziariştilor vâlceni, patronul George Frăsin a explicat modul în care a ajuns să investească în fotbalul vâlcean, care va fi bugetul şi ce ambiţii are cu această echipă. „Nu am venit la Vâlcea ca să am de unde pleca. Îmi place fenomenul fotbalistic şi de aceea am decis să mă implic şi în acest domeniu. Am afaceri în turism şi în IT, iar acum în fotbal. În acest ultim domeniu nu am un model gen Gigi Becali sau mai ştiu eu cine, dar mi-ar plăcea să fiu câte puţin din fiecare. Deocamdată investesc în fotbal doar din pasiune, însă nimeni nu bagă bani în ceva doar de dragul de a-i cheltui. Eu sper că peste doi – trei ani va fi şi o afacere profitabilă. Pentru început bugetul clubului va fi de 800.000 de euro, dar este posibil ca acesta să crească în funcţie de necesităţi. Am puterea financiară de a ţine echipa în Liga a II-a, dar îmi doresc promovarea şi de aceea voi încerca să mai aduc lângă mine şi alţi sponsori puternici. Vă repet, pot să duc echipa în Liga I, dar în momentul în care ajungi acolo, lucrurile se schimbă radical. Nu vreau ca să promovez şi după aceea să stau la coada clasamentului sau Doamne fereşte să retrogradăm după primul an. De aceea voi încerca să aduc lângă mine câţiva sponsori puternici pentru a face faţă rigorilor primului eşalon fotbalistic al ţării” – a spus Geroge Frăsin.

„N-am venit după căpătuială”

În continuare, George Frăsin a explicat şi modul cum a ajuns să preia echipa din Zăvoi. „Am fost contactat de Florin Verigeanu prin intermediul unui impresar, Mircea Crainiciuc. Vă mărturisesc că am avut discuţii cu mai multe primării din ţară, însă la Vâlcea, treaba a fost una cât se poate de simplă. După câteva discuţii pe care le-am avut cu primarul Mircia Gutău am ajuns la un numitor comun. Domnul primar mi-a spus ce vrea de la mine, iar eu i-am spus ce vreau de la dânsul. Nu mi s-au pus condiţii exagerate, pentru că altfel nu veneam, am avut doar pretenţia să fiu bine primit, iar în schimb voi oferi şi eu multe. Nu am venit aici după căpătuială, după cum ştiţi, dacă stăm să analizăm echipa, valoarea de piaţă a lotului nu depăşeşte 100.000 de euro” – a spus finanţatorul Chimiei Rm. Vâlcea. Întrebat fiind dacă mai intenţionează să investească în Vâlcea şi în alt domeniu decât fotbalul, George Frăsin a spus că este posibil să facă un cazino.

Primarul a promis nocturnă

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a explicat la rândul său motivele pentru care a decis să cedeze echipa unui investitor particular. „În ultimii trei ani am fost aproape de promovare, dar nu am reuşit acest lucru. Important este ca Vâlcea să aibă o echipă în Liga I şi de aceea am decis să căutăm un investitor puternic şi serios. Am avut discuţii cu mai multe persoane, George Frăsin a fost primul şi singurul care a venit cu o ofertă concretă şi cred că suntem norocoşi că am atras un astfel de investitor care să ajute echipa să promoveze în Liga I.”
Mircia Gutău a spus că lucrările de modernizare la baza sportivă din Zăvoi nu se vor opri aici şi în maxim un an vor fi instalate nocturna şi tabela de marcaj. „Eu m-am angajat să pun la dispoziţie CF Chimiei Râmnicu Vâlcea baza sportivă, iar clubul va plăti o sumă modică pentru chirie. În momentul în care vom vedea că echipa se apropie de promovare, vă asigur că va fi gata atât nocturna şi tabela de marcaj, dar şi sistemul de securitate cu camere video la intrare, aşa cum sunt cerinţele la nivelul primului eşalon fotbalistic al ţării” – a spus primarul Râmnicului.

Nu vom avea un caz Poli Timişoara

După ce oficialităţile municipiului împreună cu investitorul au anunţat că echipa se va numi Chimia Rm. Vâlcea, gurile rele spuneau că s-ar putea să avem la Vâlcea un caz Timişoara în care vechiul şi actualul patron se judecă de ani buni pentru numele şi palmaresul echipei. Cei prezenţi la conferinţă a spus la unison că nu va fi vorba de aşa ceva şi la Vâlcea lucrurile sunt pe făgaşul normal. „Societatea care am înfiinţat-o am şi înregistrat-o la OSIM, iar daca vom reuşi să luam şi palmaresul echipei Chimia, va fi foarte bine. Am discutat cu cel care deţine titulatura echipei şi am convingerea că în cele din urmă ne vom înţelege” – a spus Frăsin. La rândul său primarul Gutău a spus că a dorit ca echipa să se numească aşa la cererea expresă a oamenilor din oraş care iubesc fotbalul şi care au dorit ca echipa fanion a judeţului să revină la titulatura de Chimia Rm. Vâlcea.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button