Diverse

Handbalistele de la Chimia, vicecampioane naţionale

• echipa de junioare II pregătită de Nicoleta Lazăr a pierdut titlul la „mustaţă”

Recent, Sala Traian din Rm. Vâlcea a găzduit turneul final din cadrul Campionatului Naţional de handbal feminin rezervat junioarelor II, o competiţie care-a adunat la start opt echipe, împărţite în două grupe de câte patru. Printre grupările participante s-a numărat şi formaţia Clubului Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, pregătită de profesoarele Nicoleta Lazăr şi Mia Rădoi, care-a avut o comportare excelentă, aureolându-se cu titlul de vicecampioană naţională. Tinerele handbaliste vâlcene au evoluat cât se poate de bine în grupă. Mai întâi, fetele de la CS Chimia au învins categoric echipa similară a clubului Extrem Baia Mare, cu scorul de 31-18 (18-10).

Elevele Nicoletei Lazăr au reuşit să-şi treacă în cont a doua victorie în dauna echipei LPS Piatra Neamţ, la capătul unui meci extrem de disputat, încheiat cu 25-20 (12-12). A urmat însă o înfrângere, în faţa echipei LPS Sebeş, care s-a impus la limită, cu 23-22 (12-12). În ciuda acestui eşec, vâlcencele au ocupat totuşi primul loc în grupă, având un golaveraj superior faţă de LPS Sebeş şi Extrem Baia Mare, echipe care-au acumulat de asemenea câte 4 puncte şi care s-au situat în această ordine în clasamentul final.
În semifinalele competiţiei, handbalistele de la CS Chimia au întâlnit formaţia LPS Roman, de care-au dispus cu scorul de 20-15 (8-7), iar fetele de la CSŞ Caracal şi-au adjudecat victoria împotriva echipei LPS Sebeş: 27-17 (13-7). Învinsele din aceste două partide s-au întâlnit ulterior în finala mică, iar învingătoarele s-au duelat pentru titlul naţional, ambele meciuri fiind extrem de disputate.
În lupta pentru câştigarea trofeului de campioană la această categorie de vârstă, echipele Chimia Rm. Vâlcea şi CSŞ Caracal au oferit celor prezenţi în Sala Traian un spectacol agreabil, demn de o finală de campionat naţional. Elevele Nicoletei Lazăr au intrat în avantaj după prima parte a meciului (12-10), dar cele care aveau să se bucure la capătul partidei au fost handbalistele din Caracal. Echipa din judeţul Olt a întors miraculos rezultatul în repriza secundă şi a învins la limită (cu 22-20), intrând astfel în posesia medaliilor de aur. Locul 3 în ediţia din acest an a Campionatului Naţional de junioare II a revenit jucătoarelor de la LPS Roman, care s-au impus în faţa celor de la LPS Sebeş, cu 20-16, această partidă având însă nevoie de disputarea unei reprize suplimentare de prelungiri. La finele timpului regulamentar de joc, scorul era egal (15-15), asta după ce echipa din Roman a condus la pauză cu 8-6.

Două vâlcence, recompensate cu premii individuale

La finele întrecerii din Sala Traian, în afara medaliilor oferite echipelor clasate pe primele trei locuri, s-au mai acordat şi câteva distincţii personale. Cea mai importantă dintre acestea a revenit handbalistei vâlcene Elisa Bucura, care-a primit trofeul rezervat celei mai tehnice jucătoare a turneului final. O altă jucătoare de la Chimia, Florina Şerban, a fost recompensată cu titlul de cel mai bun portar. Premiul pentru golghetera turneului a revenit Karinei Klimek (de la CSŞ 2 Baia Mare).

O singură medalie pentru handbalul juvenil vâlcean

După desfiinţarea, în vara anului 2007, a grupelor de copii şi juniori ale CS Oltchim, care şi-au adjudecat nu mai puţin decât cinci titluri consecutive de campioană naţională între 2002 şi 2006, iată că doar CS Chimia a reuşit să păstreze ridicată ştacheta din punct de vedere al performanţelor. Sub pregătirea atentă a antrenoarelor Nicoleta Lazăr şi Mia Rădoi, clubul vâlcean s-a calificat în acest sezon cu două echipe la turneele finale. La junioare III, acolo unde Mia Rădoi se ocupă de pregătirea sportivelor, nu s-a reuşit însă adjudecarea unei medalii. În competiţia desfăşurată între 20 şi 25 mai la Tg. Secuiesc, vâlcencele au pierdut în semifinale cu CSŞ Caracal (22-29), iar ulterior şi finala mică (20-30 cu Dinamo Braşov) şi s-au clasat doar pe locul 4.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button