Diverse

Steluţa Luca a refuzat convocarea la echipa naţională

• handbalista de la Oltchim nu va fi prezentă astfel la Jocurile Olimpice de la Beijing

De la reunirea lotului naţional a absentat tocmai căpitanul Steluţa Luca. Handbalista de la Oltchim Rm. Vâlcea şi-a argumentat gestul printr-o scrisoare trimisă atât selecţionerului Gheorghe Tadici, cât şi preşedintelui FRH, Cristian Gaţu. Astfel, potrivit declaraţiilor făcute de Tadici, Luca a motivat absenţa prin faptul că „fizic nu mai poate face faţă rigorilor echipei naţionale”. La urechile lui Gaţu a ajuns însă şi o altă variantă, potrivit căreia Steluţa Luca ar fi refuzat convocarea în urma declaraţiilor făcute de Tadici la plecarea de la Vâlcea, în urmă cu o lună. Atunci, fostul tehnician al Oltchim-ului a afirmat că la demiterea sa a contribuit şi Andrei Nicolae Luca, soţul handbalistei, vicepreşedinte în cadrul clubului vâlcean.

Tocmai de aceea, pentru a aplana un posibil scandal, preşedintele federaţiei a dorit să se întâlnească luni, 30 iunie, la Moieciu, atât cu jucătoarea, cât şi cu antrenorul Gheorghe Tadici, pentru a o convinge pe Steluţa Luca să revină asupra deciziei şi să meargă totuşi la Olimpiada din China, iar abia apoi să se retragă din echipa naţională.
Steluţa Luca este, fără îndoială, una dintre cele mai reprezentative jucătoare ale ţării. A debutat în echipa naţională în anul 1994, iar de atunci a disputat nu mai puţin decât 221 de partide sub tricolor. În total, a înscris 1010 goluri, aureolându-se în 2005 cu titlul de vicecampioană mondială. Luca fusese desemnată de oficialii COSR să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Beijing. În acest caz, conform celor spuse de Ioan Dobrescu, secretar general în cadrul forului olimpic român, drapelul ar urma să fie purtat totuşi de o altă handbalistă.

Tricolorele se pregătesc pentru Jocurile Olimpice

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a reunit duminică, 29 iunie, la Rm. Vâlcea. Au răspuns convocării antrenorilor Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi 17 dintre cele 18 jucătoare nominalizate de cei doi selecţioneri, după cum urmează: portarii Luminiţa Dinu, Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, extremele Valentina Ardean, Ramona Maier, Adriana Olteanu, Camelia Balint, pivoţii Ionela Stanca, Florina Bârsan, Raluca Ivan şi interii Cristina Neagu, Adina Meiroşu, Valeria Beşe, Carmen Amariei, Mihaela Senocico, Narcisa Lecuşanu, Aurelia Brădeanu.
Între 30 iunie şi 6 iulie, tricolorele se vor afla într-un stagiu de pregătire centralizată la Moieciu, acolo unde îşi vor încărca bateriile în vederea participării în luna august la Jocurile Olimpice de la Beijing. Ulterior, mai precis din 7 iulie, lotul naţional se va deplasa la Cluj-Napoca, acolo unde sunt programate şi câteva meciuri amicale. Primele trei partide de pregătire vor avea loc pe 10, 11 şi 12 iulie în compania campioanei europene en-titre, Norvegia. Jucătoarele pregătite de Tadici şi Muşi vor întâlni apoi, într-o „dublă” tur-retur, naţionala Ungariei, partidele urmând a avea loc pe 16 iulie (la Cluj-Napoca) şi respectiv pe 18 iulie (la Debrecen).
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button