EconomieDiverse

7 hotelieri din Olăneşti, amendaţi cu 4,2 milioane lei de Consiliul Concurenţei, pentru trucarea unei licitaţii

Săptămâna trecută, prin intermediul www.arenavalceana.ro, vă informam că CC (Consiliul Concurenţei) a amendat cu 4,2 milioane lei (aproximativ 980.000 Euro) şapte agenţi economici din judeţul Vâlcea care au participat, în anul 2008, cu oferte trucate la licitaţia organizată de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) în vederea atribuirii biletelor de tratament balnear în staţiunea Băile Olăneşti.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de CC, reiese că, în cadrul investigaţiei declanşată din oficiu, în anul 2009, autoritatea de concurenţă a constatat existenţa unei înţelegeri prin care cele şapte societăţi din Băile Olăneşti şi-au împărţit numărul de locuri şi au stabilit tarifele ofertate în cadrul licitaţiei. „În domeniul achiziţiilor publice, concurenţa se manifestă în momentul participării la licitaţii. Prin trucarea licitaţiei au fost anulate avantajele pe care beneficiarii biletelor de tratament, în calitate de consumatori, ar fi trebuit să le obţină, respectiv un număr mai mare de locuri la tratament şi o mai bună calitate a serviciilor. Dorim să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile din acest domeniu, din punct de vedere al concurenţei, astfel încât în final să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice, precum şi îmbunătăţirea transparenţei utilizării lor”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Cele şapte companii sancţionate de Consiliul Concurenţei sunt SC Olăneşti Riviera SA, SC Sind România SRL, SC Barreco Lary SRL, SC Omicron SRL, SC Tour Alice SRL, SC Hodo SRL şi SC Nex SRL. Pe surse, am mai aflat că este foarte posibil ca ancheta Consiliului Concurenţei să reprezinte punctul de plecare al unei anchete mult mai amănunţită, realizată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button