Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

50.000 de vizitatori, aşteptaţi la „Cocoşul de Hurez”

În perioada 4-6 iunie, va avea loc cea de-a 40-a ediţie a tradiţionalei manifestări culturale „Cocoşul de Hurez”. Potrivit spuselor primarului Constantin Niţu, oraşul pe care îl administrează este pregătit să primească oaspeţi de seamă, inclusiv de peste hotare. „Fiind o ediţie jubiliară, ne-am gândit să dăm o tentă internaţională acestei manifestări tradiţionale.

În acest sens, vreau să anunţ în premieră că la Horezu vor fi prezenţi preşedinţii Asociaţiilor Centrelor de Ceramică din Franţa, Italia şi Spania. Cu acest prilej, sâmbătă, 5 iunie, se va semna oficial documentul prin care se vor pune bazele Asociaţiei Europene a Centrelor de Ceramică, formată din patru ţări fondatoare, printre care se află şi România”, ne-a precizat Niţu. După ce în 2009, la Horezu a sosit inclusiv preşedintele Traian Băsescu, primarul Constantin Niţu speră ca şi la ediţia jubiliară a „Cocoşului de Hurez” din acest an să fie prezente şi câteva personalităţi ale vieţii politice din România. „Am făcut câteva solicitări, am primit şi anumite confirmări, dar e bine să nu vorbim deocamdată despre lista de invitaţi, însă un lucru e cert: nu am ţinut cont de culoarea lor politică”, a mai afirmat Niţu. Edilul democrat-liberal estimează că în 2010 „Cocoşul de Hurez” va aduna un număr record de participanţi, peste 50.000 de oameni urmând a vizita târgul în cele trei zile ale manifestărilor. La Horezu vor fi prezenţi şi meşterii olari din alte centre de ceramică din ţară, şi anume din Corund (judeţul Harghita), Sişeşti (Mehedinţi), Oboga (Olt) sau Vlădeşti (Vâlcea). (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button