Social

400 de bugetari şi pensionari din Vâlcea protestează miercuri în faţa Guvernului

Liderii sindicali din judeţul Vâlcea au reuşit să mobilizeze câteva sute de angajaţi din sectorul public şi pensionari pentru mitingul din data de 19 mai, din faţa Guvernului. În stradă, vor ieşi angajaţi din primării, CJV şi instituţiile subordonate, din sănătate şi învăţământ.

SINDAP Vâlcea merge la Bucureşti cu 100 salariaţi din administraţia publică locală. „Vor merge oameni din primării, de la Bujoreni, Alunu, Drăgoeşti, din CJV, de la Biblioteca Judeţeană, Centrul de Creaţie. Vroiau să vină toţi membrii noştri de sindicat, dar a trebuit să le explic că nu avem locuri în autocare. Cu toţii, vom fi în jur de 400, 500”, a anunţat Nicolae Jitianu, preşedintele SINDAP Vâlcea. De la CNSRL Frăţia, filiala Vâlcea, vor ajunge în faţa Palatului Victoria aproximativ 250 de membri de sindicat. Pe lângă protestele stradale, liderul de sindicat Constantin Pârvu a anunţat şi alte acţiuni împotriva guvernanţilor. „Reducerea salariilor şi a pensiilor reprezintă un genocid. După ce va apărea legea, o vom ataca la Curtea Constituţională. Dacă nu vom reuşi la CC, ne vom adresa instituţiilor civile. O fundaţie a lui Dan Voiculescu ne-a oferit avocaţi gratis. Miercuri, ne vom aduna 40 000 de oameni la Bucureşti şi vom cere demisia celor care conduc ţara”, a declarat Constantin Pârvu.

100 de pensionari iau drumul Bucurestiului

Din Vâlcea, vor pleca miercuri şi două autocare cu pensionari. La rândul lor, pe lângă mitinguri, pensionarii încearcă să-şi găsească dreptatea în instanţă. „Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor a chemat în judecată Guvernul României şi Casa Naţională de Pensii. La nivelul judeţului nostru, Liga Pensionarilor a trimis în judecată Casa de Pensii, iar pe 25 mai avem termen în instanţă”, a precizat Gheorghe Caloianu, preşedintele Ligii Pensionarilor Vâlcea, culmea!, unul dintre căţeluşii PD-L.
Vă reamintim că bugetarii sunt nemulţumiţi de reducerile salariale anunţate de Traian Băsescu, iar pensionarii se plâng că vor muri de foame dacă li se va tăia un procent de 15 % din pensii. Potrivit statisticilor, peste 130 000 de pensionari vâlceni şi 20 000 de bugetari vor fi afectaţi de măsurile anti criză propuse de guvernarea PDL.

Irina Rîpan

Articole Similare

One Comment

  1. Mai cu nerv, autoarea! cat despre numarul redus de participanti, poate ar fi plecat de doua ori sau de trei ori pe atata, daca luau autobuzele PDL de la vot – Operatiunea ,,Autobuzul”!

Lasă un răspuns

Back to top button