Acasă Diverse 3 paşi simpli pentru a găsi mobilierul de baie perfect pentru o...

3 paşi simpli pentru a găsi mobilierul de baie perfect pentru o baie mică de apartament

65
0

In zilele noastre, camera bai si-a depasit de mult functionalitatea. Cu ani in urma, baia avea o singura utilitate si anume spalatul si alte ablutiuni, insa in secolul 21 aceasta incapere a primit noi functii facand din ea un templu de relaxare in care ne putem retrage ori de cate ori avem nevoie de un gram de liniste. Este cel mai intim loc al casei in care ne simtim in siguranta insa pentru a-si atinge potentialul maxim, aceasta trebuie sa fie complect functionala si sa fie pe placul tau din punct de vedere vizual .

Amenajarea baii a fost intotdeauna un subiect „tabu” atunci cand vine vorba de baile de apartamanet, care de cele mai multe ori au o suprafata foarte mica. Singurul atu este acela ca pentru o baie mica nu sunt necesare investii substantiale pentru a fi echipata si utilata. In acest sens venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei care sa ne ajute in alegere mobilierului perfect.

Bugetul alocat baii

Fara doar si poate bugetul este unul dintre principalele aspecte, de care ne lovim insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca aceasta este o investitie pe termen lung. Bugetul trebuie stabilit inaintea de a da startul proiectului de amenajare, dupa ce ai facut o analiza a tuturor aspectelor care il pot influenta ( materiale, calitate, marimea baii). In functie de nevoile familiei si de dorintele acesteia poti incropi un buget care sa se potriveasca buzunarului tau.

Materiale utilizate

            Unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie sa fiti cat se poate de atenti sunt materialele din care este realizat mobilierul. Calitatea trebuie sa fie primul punct de la care trebuie sa plecati deoarece aceasta va influenta durata de viata a mobilierului dumneavoastra. Din cauza umiditatii  si a temperaturilor ridicate trebuie sa avem o grija sporita la alegerea acestora. Pentru bai este indicat sa folosim PAL, MDF sau lemn tratat. Acestea din urma sunt mult mai calitateive insa MDF-ul este mult mai accesibil din punct de vedere financiar, si poate fi gasit mult mai usor decat lemnul tratat.

Elemente de design

            In ceea ce priveste mobilierul de baie efectiv, avem cateva variante simple si anume cele pe pardoseala si cele suspendate. Pentru o baia cu dimensiuni mici, este indicat sa lasam zona pardoselii libera, astfel incat sa cream senzatia unui spatiu aerisit si mare. In ceea ce priveste dulapurile baii, avem  cateva variante dragute care ne-ar eficientiza spatiul.

  • Dulapuri cu oglinda: acestea sunt pozitionate in general deasupra chiuvetei si au o utilitate dubla in sensul ca va va oferi spatiul necesar de depozitare a tuturor lucurilor necesare pt baie, dar in acelasi timp, oglinda va crea ideea unui spatiu generos.
  • Dulapurile tip baza: sunt pozitionate sub chiuveta sunt absolut perfecte pentru baile de apartament datorita spatiul de depozitare mare pe care il ofera. In general sunt facute la comanda si ocupa un spatiu destul de mic.
  • Dulapurile tip coloana: avantajul acestor dulauri este ca ofera un spatiu mare de depozitare insa acesta nu poate fi suspendat.