Liga Nationala

16 echipe în Liga Naţională?

* la finele acestei săptămâni, are loc un „turneu „pentru completarea Ligii Naţionale de handbal feminin, ediţia 2010-2011, în situaţia neînscrierii sau retragerii unor echipe”

La finele acestei săptămâni, mai precis în perioada 27-29 mai, din iniţiativa preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, trei echipe din campionatul intern (două din prima ligă – Rapid Bucureşti, Ştiinţa Bacău; una din Divizia A – CSM Ploieşti) vor participa la un „turneu pentru completarea Ligii Naţionale de handbal feminin, ediţia 2010-2011, în situaţia neînscrierii sau retragerii unor echipe”. Iniţial, la această competiţie a fost invitată şi Univ. Timişoara, care însă a refuzat să mai participe.
„Este o măsură de siguranţă pe care federaţia o ia în acest moment pentru a nu se întîmpla ce s-a întîmplat în urmă cu doi ani, atunci cînd cei din Sibiu s-au retras din campionat şi am jucat un an cu 13 echipe”, a precizat preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

Preşedintele Gaţu nu ar zice „nu”

Din câte se pare, intenţia şefului federaţiei de a se organiza un asemenea turneu ascunde de fapt un alt lucru. Gaţu ar fi dispus ca, în cazul în care Adunarea Generală va fi de acord, din sezonul viitor, în Liga Naţională de handbal feminin să activeze 16 echipe, cu două în plus faţă de până acum. „Este posibil! Se va discuta acest lucru chiar în cadrul Adunării Generale. A fost o propunere venită din partea Comisiei Tehnice. Vom vedea dacă se va aproba, iar dacă antrenorii, dar şi preşedinţii echipelor vor fi de acord, vom avea 16 echipe din sezonul următor”, a spus Gaţu.
Această eventualitate îi nemulţumeşte însă pe majoritatea oficialilor din campionatul intern, care cred că nu ar fi oportun din punct de vedere financiar să se mărească numărul competitioarelor în condiţiile de criză cu care ţara se confruntă.

Turneu pentru completarea Ligii Naţionale

Programul meciurilor:

27 mai: Ştiinţa Bacău – CSM Ploieşti
28 mai: Rapid Bucureşti – Ştiinţa Bacău
29 mai: CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button