Liga II

15 minute cu… Petre Goge

GogeCarte de vizită :

Data naşterii: 29 septembrie 1991, Poiana Mare (Dolj)
Carieră: 2004-2008 Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”
2008-prezent CSM Rm. Vâlcea
Debut la CSM Rm. Vâlcea: 16 august 2008 CSM – Arieşul Turda 1-1 (0-0)
Primul gol pentru CSM Rm. Vâlcea: 22 august 2009, împotriva formaţiei Fortuna      Covaci 
Selecţii echipa naţională U19: 4 meciuri (Moldova, Elveţia, Italia şi Israel), 0 goluri
Elev: Liceul Ferdinand I, clasa a XII-a

Petre Lucian Goge a debutat la CSM Rm. Vâlcea în urmă cu doi ani, a convins şi a rămas în lot, ca o viitoare speranţă. Poate deveni un jucător de bază al echipei naţionale, poate juca la mari cluburi din Europa însă, nimeni nu-i cunoaşte destinul. De un singur lucru ar trebui să ţină cont Petrică, acela fiind legat de faptul că valoarea oamenilor este dată de rezultatele muncii lor. Numai prin muncă, seriozitate, modestie şi nu în ultimul rând ajutat şi de şansă îşi poate duce la îndeplinire visul.

* Cum erai în copilărie Petrică?
– Modest, respectuos, ascultător şi muncitor. Aş mai putea adăuga şi credincios.

* De ce fotbalul?
– Fotbalul a fost singura sau, poate, principala mea pasiune de când mă ştiu. Jucam în faţa casei părinteşti sau pe terenul din comuna natală, Poiana Mare. Plângeam atunci când fratele meu, mai mare cu doi ani, nu mă baga şi pe mine în echipă.

* În copilărie aveai o echipă favorită?
– Ca orice oltean care se respectă eram şi încă sunt atras de „U” Craiova, iar din fotbalul european îmi place FC Barcelona.

* Să discutăm puţin despre etapele carierei tale…
– La vârsta de 12 ani am dat o probă la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”. Am convins şi am rămas. A fost o perioadă foarte frumoasă în care am avut multe de învăţat de la antrenorul meu de atunci, domnul Petrică Gheoca.

* Ceva rezultate?
– Am participat la patru turnee finale, iar în sezonul 2007-2008 am ieşit campioni naţionali. Am învins Bihorul cu 2-1 (am marcat un gol), Reşita cu 5-2 (am reuşit 2 goluri) şi am făcut egal cu Dinamo.

* Despre colegii tăi de atunci ce mai ştii?
– Mladen, Stoian şi Pena (portarul) au ajuns la AS Roma…

* Dar despre adversari?
– Marius Alexe joacă excelent la Dinamo.

* Cum ai ales Vâlcea?
– Sosirea mea la CSM Rm. Vâlcea o datorez fostului mare jucător al Craiovei, Adrian Popescu. El a fost cel care mi-a povestit prima dată despre formaţia vâlceană şi despre condiţiile oferite de acest club, iar eu, cu sinceritate o spun, mă felicit că l-am ascultat.

* Ai patru selecţii la echipa naţionala a României U19, ce simţi când ajungi la lot?
– Nu se poate descrie în cuvinte ceea ce simt. Îmi este imposibil să descriu fericirea trăită atunci când am primit vestea primei convocări.

* Cum este atmosfera la lot ?
– Extraordinară. Antrenorul Cristian Sava ne este, pe rând, profesor când ne învaţă ceea ce nu ştim, pedagog când stă cu ochii pe noi şi ne fereşte de tentaţii şi, nu în ultimul rând, părinte atunci când avem nevoie de un sfat.  

* Cum te înţelegi cu jucătorii de la lotul naţional?
– Bine. Mi-am reîntâlnit prietenul din copilărie, pe Stoian, acum la AS Roma, şi m-am apropiat mai mult de Alibec de la Inter.

* Care este cel mai important gol marcat de tine? 
– Am două goluri la care ţin foarte mult. Ambele marcate contra Resiţei în finala campionatului naţional. Primul gol l-am marcat din penalti, urmat apoi de golul doi prin care echipa mea a preluat conducerea pe tabelă.

* Dar cel mai dificil adversar întâlnit de Petre Goge? 
– De departe, Luţu. Este genul de jucător căruia cu greu îi poţi lua mingea.

* Ce sumă ai câştigat prima oară din fotbal?
– Tot în finala acelui campionat naţional, pe lângă diplomele şi medaliile oferite de organizatori, conducerea clubului ne-a recompensat cu cate 100 de lei.  De remarcat că jucătorii de la Dinamo, dacă ar fi ieşit campioni, ar fi câştigat câte 3000 de lei.

* Când ai trăit cea mai mare dezamăgire a carierei?
– Sunt prea tânăr să pot spune că am suferit o dezamăgire majoră. Pot spune însă că sunt dezamăgit după fiecare meci pierdut sau după fiecare joc slab pe care îl fac.

* Gura lumii spune că ai fi intrat în vizorul fraţilor Becali, e adevărat?
– Nu-i cunosc personal şi nu am discutat cu dânşii. Posibil să mă fi văzut la lot şi de aici să pornească totul.

* Dar cu Adrian Mititelu nu ai discutat? Poate ajungi în Bănie…
– Sunt oltean, iubesc Craiova dar … nici cu domnul Mititelu nu am discutat. Am înţeles că s-ar fi interesat de anumite clauze contractuale în ceea ce mă priveşte. Oricum, dacă exista un sâmbure de adevăr, interesul fraţilor Becali şi al lui Adrian Mititelu, nu poate decât să mă bucure.

* Eşti în ultimul an la liceu, nu ?
– Da. Anul acesta e unul mai greu pentru mine, dau şi BAC-ul, termin şi junioratul. E un an dificil. La liceu (Ferdinand I) e mai greu, ajung mai rar, dar profesorii mă înţeleg şi mă ajută.

* Ceva gânduri de viitor ?
– Să conving în fotbal şi să reuşesc la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

* În încheiere, ce mesaj ai pentru suporterii CSM-ului de la Vâlcea ?
– Să fie alături de echipă, să creadă în ea şi în noi, iar la final, sunt convins că vom avea toţi satisfacţii.

Teo PRISĂCARU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button