Administratie

„Sărbătoarea Căpşunului”, la a 40-a ediţie

În fiecare an, în pragul verii, mai precis în luna iunie, primarul Viorel Radi organizează în comuna Buneşti o tradiţională manifestare care vizează mediatizarea uneia dintre culturile importante ale ţării noastre.

În 2010, „Sărbătoarea Căpşunului” a ajuns la o ediţie jubiliară, cea de-a 40-a, prilej cu care autorităţile locale i-au premiat, în semn de apreciere pentru munca lor, pe cei mai buni cultivatori. Această îndeletnicire a buneştenilor datează de câteva decenii bune, devenind o activitate de referinţă a comunităţii locale.
La festivităţile care s-au desfăşurat duminică, 6 iunie, au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu, senatorul PSD Laurenţiu Coca, precum şi Elena Stoica, director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Păstrarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.
„Am făcut mereu tot posibilul pentru a-i încuraja pe cultivatori să nu renunţe la această activitate de referinţă pentru comuna Buneşti. Anual, toţi cultivatorii de căpşuni din comuna noastră, precum şi din localităţile limitrofe, îşi expun marfa de calitate în faţa primăriei. Ca orice ramură a agriculturii, şi cultivarea acestui fruct se confruntă însă cu numeroase probleme, pe care numai împreună le putem rezolva cu succes”, a spus primarul Viorel Radu la festivitatea de deschidere. (Lucian CORNECI)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button