Politica

„Procopsiţi” cu un preşedinte ca Rădulescu, pedeliştii simt tot mai puternic lipsa lui Gutău

Romeo Rădulescu vrea să pună mâna pe tot ce i-a aparţinut lui Mircia Gutău. După ce a câştigat Primăria Râmnicului, Rădulescu a fost ales în unanimitate, vineri, preşedintele al PD-L Râmnicu Vâlcea, fiind singurul candidat înscris în această cursă.

Pe tot parcursul alegerilor nu a existat un moment în care democrat liberali să nu amintească de rezultatele obţinute de Gutău. „Organizaţia municipală a performat datorită  lui Mircia Gutău, cu ajutorul căruia filiala a obţinut rezultate foarte bune. Trebuie să fim conştienţi de acest lucru”, a spus Eusebiu Veţeleanu. Nici consilierul judeţean Iuliana Moise nu a putut trece peste subiectul Mircia Gutău cu uşurinţă. Aceasta le-a cerut celor prezenţi să îl aplaude pe Mircia Gutău pentru rezultatele obţinute şi a precizat că noua echipă a avut multe de învăţat de la fostul edil. Invitaţi la eveniment, deputaţii Samoil Vâlcu şi Sorin Zamfirescu au urat succes noii echipe de conducere. „Este un moment de referinţă în viaţa organizaţiei municipale. Este momentul în care putem să facem un bilanţ. Sper că cei care au fost aleşi să fie oameni care să continue ce a început Gutău. Trebuie să avem tăria să trecem peste momentele grele prin care trecem”, a declarat Vâlcu. Democrat liberalii şi-au propus ca, la alegerile din 2010, să obţină din nou mandatul de primar, acelaşi număr de consilieri locali, precum şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.
Peste aproximativ o lună, democraţii vâlceni se pregătesc de alegeri interne şi la judeţ. Deşi, iniţial, se credea că Valentin Iliescu va reuşi până atunci să pună la punct vechea gardă din organizaţie, aşa cum a încercat prin toate judeţele şi partidele prin care a activat, într-un final, acesta a nu numai că nu a reuşit să-i dezbine pe pedeliştii vâlceni, dar i-a făcut mai uniţi ca niciodată. În aceste condiţii, senatorul Dorel Jurcan îşi păstrează prima şansă de a câştiga şefia PD-L Vâlcea.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button