Liga IV

„Minunea” n-a ţinut decât trei zile la Olteţul

* după patru puncte câştigate în două meciuri, echipa din Bălceşti a pierdut ultimele două partide din turul campionatului 

După ce a fost reprimită în campionat, Olteţul Bălceşti a încercat să-şi îmbunătăţească situaţia în clasament. La echipă s-a implicat o femeie de afaceri din Craiova, a venit să-şi ofere sprijinul şi Mircea Irimescu, fost jucător al Universităţii Craiova, iar în urmă cu câteva zile au fost legitimaţi şi câţiva jucători. Rezultatul acestei „reforme” de la nivelul echipei s-a văzut imediat. Olteţul a câştigat cu 2-0 confruntarea cu CSM Drăgăşani, iar apoi a remizat, scor 1-1, la Horezu, cu Flacăra. „Minunea” n-a ţinut, însă, decât trei zile, echipa din Bălceşti cunoscând din nou gustul înfrângerii în „meciul-restanţă” cu AS Şirineasa. Olteţul a pierdut cu 3-0 în faţa formaţiei primarului Săraru, motiv şi pentru Laurenţiu Mustăţea, preşedintele echipei Dinamo 2007 Rm. Vâlcea, să spere că în ultima etapă va spulbera gruparea din Bălceşti. Până la urmă, dorinţa i s-a adeverit, „spartanii” învingând cu 5-0, în ultimul week-end fotbalistic al anului din judeţ, „lanterna roşie” a clasamentului Ligii a IV-a. Olteţul a pus probleme în acest meci doar în prima repriză, în care a rezistat presiunii gazdelor. S-a evidenţiat portarul Olteţului, considerat de antrenorul Dobrin Ionescu „dubios” de sigur în intervenţiile avute, cu atât mai mult cu cât acesta a apărat şi un penalti în partea secundă a întâlnirii. În prima repriză goal-keeper-ul Olteţului n-a fost învins decât o dată, dând speranţe echipei din Bălceşti, care a cedat totuşi în cel de-al doilea mitan. Văcaru a marcat de două ori în acest meci, Tănase a realizat, de asemenea, „dubla”, iar Florea a reparat o greşeală comisă de Dani Uţă, care-a a ratat un penalti în ultimele 45 de minute. Dinamo s-a impus aşadar cu 5-0 în ultima etapă şi promite că în retur vor exista mai multe meciuri pe care le va câştiga de o aşa manieră.   

Formaţia din Bălceşti putea fi exclusă din campionat 

Olteţul a fost aproape de a fi exclusă din campionat. Iar de această dată de vină a fost echipa de juniori, care a întârziat la meciul cu Dinamo. Arbitrii au fluierat sfârşitul jocului pentru neprezentarea Olteţului, care, deşi cu întârziere, a ajuns totuşi în Râmnic. Doar la intervenţia unor oficiali ai AJF şi datorită bunăvoinţei conducerii echipei Dinamo şi a antrenorului Adin Cristea, meciul de juniori s-a jucat până la urmă, astfel că Olteţul a mai scăpat o dată ca prin urechile acului. Iar „câinii” n-au câştigat cu 3-0, aşa cum ar fi trebuit să se omologheze rezultatul la „masa verde”, ci cu 3-1, pe teren. 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button