Liga II

„Locomotiva” din Zăvoi a deraiat în „Depou”

* echipa antrenată de Dumitru Teleşpan a pierdut primul meci din noul sezon competiţional

CSM Rm. Vâlcea a debutat cu stângul în noul sezon competiţional, elevii lui Dumitru Teleşpan fiind învinşi sâmbăta trecută, în deplasare, de Gaz Metan CFR Craiova, cu scorul de 2-0. După ce au eşuat tratativele cu Pandurii Tg. Jiu pentru o colaborare care viza întărirea lotului de jucători din Zăvoi, echipa vâlceană a fost nevoită să alinieze o formulă de joc inedită, media de vârstă a celor care au intrat pe teren în „Depou” – aşa cum se numeşte stadionul din Craiova – fiind de doar 20 de ani. În aceste condiţii, nici jocul CSM-ului n-a fost atât de strălucit, tinereţea şi lipsa de experienţă a fotbaliştilor din formaţia vâlceană spunându-şi în mod evident cuvântul.

Ex-vâlceanul Laurenţiu Boroiban a realizat „dubla”

Struniţi bine de pe margine de tehnicianul Dumitru Teleşpan, „municipalii” au depus eforturi considerabile pentru a rezista iureşului craiovean. În multe momente ale jocului, vâlcenii nu s-au pierdut deloc cu firea, ci dimpotrivă, au evoluat curajos, ba chiar au avut şi câteva ocazii de gol. Cea mai importantă s-a consumat la jumătatea primei reprize, atunci când scorul era 0-0. Vasile l-a angajat pe Anghel în suprafaţa de pedeapsă, dar jucătorul achiziţionat recent de CSM a fost blocat în ultima instanţă de fundaşii craioveni. Primul gol al craiovenilor a picat în minutul 36 şi a fost precedat de o suită de gafe în defensiva vâlceană. Niţă a şutat puternic de la distanţă, portarul Brănescu a respins mingea imprudent în faţă, iar „vulpoiul” Laurenţiu Boroiban a reluat-o în plasă, cu toată opoziţia tânărului fundaş Alexe, folosit în premieră titular în defensivă, care n-a avut viteza de reacţie necesară pentru a îndepărta pericolul din preajma porţii vâlcene: 1-0.

CSM a jucat în inferioritate numerică din minutul 60

După pauză, jocul a decurs la fel, echipa gazdă fiind în continuare la timona partidei, în timp ce vâlcenii şi-au încercat şansa mai mult pe contraatac. Misiunea fotbaliştilor din Zăvoi a devenit şi mai grea după minutul 60, atunci când arbitrul de centru al meciului, piteşteanul Cătălin Popa, l-a eliminat pe fundaşul Stoian, pentru cumul de cartonaşe galbene. Practic, în acel moment, şansele vâlcenilor de a mai restabili egalitatea s-au compromis definitiv, însă CSM-ul s-a apărat în continuare eroic. Până la urmă, s-a făcut totuşi 2-0 în minutul 78, atunci când acelaşi Boroiban, atacant trecut cândva şi prin Zăvoi, a punctat cu un lob de la peste 20 de metri, care l-a surprins ieşit din poartă pe tânărul goal-keeper al CSM-ului, Laurenţiu Brănescu, ex-vâlceanul stabilind de altfel şi scorul final.
Au evoluat pentru CSM: Brănescu – Fl. Pârvu, Chiripuş, Alexe, E. Stoian, C. Vasile (’93 Vlad), Sbârnea, Văidean, Anghel (’65 Săraru), Ed. Popa (’77 M. Popa), Bălţăţeanu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button