Diverse

„Gib Mihăescu” supravieţuieşte doar din vânzarea juniorilor către cluburile mari din ţară

* pentru a face rost de bani în vederea activării în campionatul naţional de „republicani”, antrenorii din Drăgăşani caută echipe interesate de achiziţionarea celor mai buni tineri fotbalişti din  localitate

La nivel de seniori, fotbalul din Drăgăşani nu mai e demult ceea ce a fost odată. CSM-ul se zbate acum prin „jungla” fotbalului judeţean, încercând să facă rost de bani pentru achitarea baremurilor de arbitraj. Nici la juniori situaţia nu e prea diferită, cele două echipe de „republicani” ale Colegiului Naţional „Gib Mihăescu” fiind angrenate anual în campionatul naţional, o competiţie destul de costisitoare, dacă judecăm numai prisma faptului că majoritatea meciurilor au loc în afara judeţului. În pofida vicisitudinilor financiare, antrenorii reuşesc, cam în fiecare sezon, să transfere unu-doi jucători către cluburi puternice.

Darius Enache a debutat la Steaua II

Florin Lupu, antrenorul juniorilor-republicani A din Drăgăşani, susţine că singura posibilitate de a putea face faţă financiar în campionat o reprezintă vânzarea celor mai buni jucători către cluburile potente din ţară. „Situaţia financiară din cadrul clubului continuă să ne pună probleme, însă sper să ne descurcăm în continuare. Urmează să primim 200 de milioane lei vechi pe Darius Enache, un jucător transferat la Steaua Bucureşti. Acesta a debutat în urmă cu o săptămână pentru Steaua II, în Liga a II-a, în meciul cu Dunărea Brăila. De asemenea, am mai încasat banii şi pentru Târziu, care a fost legitimat la Dinamo. Cu aceşti bani, vom plăti deplasările în campionat, la cele două echipe de juniori-republicani. De la Ministerul Învăţământului nu putem primi nimic, deoarece nu suntem prinşi în graficul lor. Nici Primăria Drăgăşani nu îşi permite să ne finanţeze, deoarece şi administraţia locală se confruntă cu o criză severă”, spune Florin Lupu.

Posibilităţi limitate de selecţie

Antrenorul de la „Gib Mihăescu”  mai spune că, din cauza banilor, posibilitatea de selecţie a copiilor este limitată. Acesta a încercat să aducă la şcoala de fotbal puşti talentaţi din zonele limitrofe Drăgăşaniului, însă clubul nu îşi permite să le achite acestora nici măcar deplasarea la stadion pentru a se antrena. „Judeţul nu duce deloc lipsă de talente, ba din contră, dar fără bani nu poţi face nimic. Ca să iei un copil şi să-l antrenezi pentru a ajunge mare, trebuie să ai grijă ca acesta să aibă o alimentaţie corectă, pentru a nu-i apărea probleme de sănătate. Ai o responsabilitate faţă de el. Practic, ne e imposibil să-i aducem pe copii de la ţară la oraş”, a adăugat antrenorul.

Adi Lupu ajunge la palatul lui Becali

În perioada următoare, conducerea clubului din oraşului viilor speră să mai transfere câţiva juniori. Adi Lupu (16 ani), fiul antrenorului Florin Lupu, a participat la un turneu de selecţie pentru Steaua, fiind oprit dintr-un total de 60 de copii. În plus, încă un junior din Drăgăşani este monitorizat de către Universitatea Craiova. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button